Courtois: "Brazilianen zeggen dat wij hun de titel hebben gekost"

2 januari 2019, 21:48

België maakte op het WK in Rusland een uitstekende indruk en werd uiteindelijk knap derde. In de kwartfinale boekte de ploeg hun belangrijkste zege, door Brazilië met 1-2 te kloppen. Thibaut Courtois denkt er nog met een fijn gevoel aan terug.

"Onze tactische aanpak was fantastisch de eerste helft", zegt de keeper tegen Sporza. "Dat zeggen Casemiro en Marcelo nog soms tegen mij in de kleedkamer bij Real. We hebben ze echt pijn gedaan. 'Jullie hebben ons de wereldtitel gekost', zeggen ze. Brazilië was sterk, maar de kansen die ze kregen voor de rust waren niet mijn moeilijkste reddingen. Pas in de tweede helft met Douglas Costa was het echt afzien, zeker na die 2-1. Renato Augusto mist ook nog een grote kans. Ik sta in het midden van de goal, hij kan in twee hoeken schieten, maar trapt naast. Maar dat was ook een van onze sterktes, dat we konden afzien. Iedereen was top die wedstrijd."

Trainer Roberto Martinez had volgens de keeper een groot aandeel in de zege. "Maar Roberto heeft niet alleen het verschil gemaakt met de tactische bespreking. Het was ook vooral het mentale aspect voor die match. Hij zei: "Jongens, deze spelers zijn niet beter dan jullie. Zij zijn ook geen wereldkampioen. Brazilië is 5 keer wereldkampioen geworden, maar dat waren niet deze spelers. Op het vorige WK werden ze met 7-1 naar huis gestuurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen