Opgeleefde Pogba kan bijzonder record Ronaldo evenaren

1 januari 2019, 13:02

Sinds het vertrek van José Mourinho is Paul Pogba ontwaakt bij Manchester United. De Franse middenvelder gaf tegen Cardiff City twee assists, gevolgd door twee doelpunten tegen Huddersfield Town én Bournemouth. Door die vier treffers wacht er mogelijk een bijzonder record voor de speler van Manchester United tegen Newcastle United.

Dat blijkt uit cijfers van Opta Sports. De Fransman kan de tweede speler worden in de clubgeschiedenis van The Red Devils die minimaal twee doelpunten maakt in drie opeenvolgende duels. De enige andere speler die dat ooit eerder lukte, was Cristiano Ronaldo. Hij zette in 2006 het record door tegen Aston Villa (0-3), Wigan Athletic (3-1) en Reading (3-2) tweemaal te scoren.

Ook voor trainer Ole Gunnar Solskjaer, hij greep al een record door met twaalf goals in drie duels te starten in de Premier League, wacht er mogelijk nog een record. Hij kan na Matt Busby, in het verleden trainer van United, de eerste manager worden die de eerste vier duels weet te winnen in de Premier League. Busby flikte dat kunstje in 1946.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen