Spoorboekje: Arsenal en Spurs meteen in actie in 2019

1 januari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 31 december 2019, 19:29

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 1 januari.

Wedstrijden

Everton - Leicester City (13.30 uur)

Het nieuwe voetbaljaar wordt ingeluid met een wedstrijd op Goodison Park. Daar nemen Everton en Leicester City het op de eerste dag van 2019 tegen elkaar op. De bezoekers wonnen onlangs van Chelsea en Manchester City, maar gingen de afgelopen speelronde weer verrassend onderuit tegen Cardiff City. Everton presteert eveneens wisselvallig en hoopt na drie thuiswedstrijden zonder zege weer een keer te winnen voor eigen publiek.

Arsenal - Fulham (16.00 uur)

Vlak voor het einde van het jaar haakte Arsenal af in de titelstrijd door eerst te verliezen van Southampton, tien dagen later gelijk te spelen tegen Brighton & Hove Albion en daarna onderuit te gaan tegen Liverpool. Het kampioenschap moet het team van trainer Unai Emery uit het hoofd zetten, maar er is in de tweede seizoenshelft nog genoeg om voor te vechten. Arsenal staat nu vijfde en hoopt zich snel weer in de top vier te werken.

Cardiff City - Tottenham Hotspur (18.30 uur)

Even bezette Tottenham Hotspur de tweede plaats, maar door de verrassende 1-3 nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers is de ploeg van Mauricio Pochettino teruggezakt naar de derde plek.  Overmorgen nemen nummers één en twee Liverpool en Manchester City het tegen elkaar op, dus Spurs kan deze speelronde op minstens een van de concurrenten inlopen. Dan moet het zelf wel zien af te rekenen met Cardiff City.

Voetbal op tv

13.30 uur: Everton - Leicester City, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

16.00 uur: Arsenal - Fulham, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

18.30 uur: Cardiff City - Tottenham Hotspur, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen