Keizer wint cruciaal bekerduel doelpuntrijk dankzij Dost

29 december 2018, 22:39

Marcel Keizer heeft 2018 met Sporting Portugal afgesloten met een belangrijke bekerzege op Fereinse. Mede dankzij een doelpunt van Bas Dost pakte de formatie zaterdagavond de koppositie over van de opponent in de poule van de Taça da Liga. Zoals zo vaak onder Keizer ging dat met een flink aantal goals: ditmaal bleef de teller staan op vier (1-4).

Raphina opende al na vier minuten het Keizerball, gevolgd door de tweede van Bruno Fernandes na ruim twintig minuten. In het bekertoernooi stond Sporting na twee duels drie punten achter Fereinse met zes punten, dus was er een zege nodig. Hoewel Tiago Silva vrij snel wat terug deed vanaf de strafschopstip, werd het nooit echt spannend.

Nadat Dost na een uur spelen de voor Sporting gegeven stafschop had benut, was het duel al gespeeld. Vervolgens zag Keizer bij de thuisploeg doelpuntenmaker Silva met twee keer geel en dus rood vertrekken een kwartier voor tijd. Dankzij een eigen doelpunt van Luís Machado was het op dat moment overigens al 1-4 voor Sporting.

Zo gaat Keizer met uitstekende cijfers de jaarwisseling  in: na negen duels staat de teller op 24 (van de 27) punten, 34 goals voor (3,7 goal gemiddeld per duel) en tien tegen (1,11 gemiddeld). Bovendien heeft het met de winst ook de koppositie overgenomen van Fereinse in de Taça da Liga en dus zijn er weinig zorgen voor de trainer, die over een kleine week alweer in actie komt tegen CF Belenenses in de Primeria Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen