Higuaín bezorgt Gattuso meer lucht en brengt Milan de zege

29 december 2018, 22:24

Trainer Gennaro Gattuso heeft eindelijk weer eens gewonnen met AC Milan. Makkelijk ging het zaterdagavond in eigen huis tegen SPAL zeker niet, maar dankzij Gonzalo Higuaín werden er voor het eerst sinds 2 december weer eens drie punten bijgeschreven in de Serie A (2-1).

Na het duel met Parma in eigen huis had AC Milan niet meer gewonnen en dus lag er heel veel druk op Gattuso. Hoewel de clubleiding hem openlijk aangaf nog te steunen, waren er veel spreekkorren aan het adres van de trainer. En die werden niet minder toen Andrea Petagna met het eerste schot op doel van de bezoekers meteen voor de 0-1 zorgde na nog geen kwartier voetballen.

Gelukkig voor Gattuso stelde Samuel Castillejo snel orde op zaken. Hij knalde snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen, waarna de fans achter de thuisploeg gingen staan. En hoewel Tiemoué Bakayoko (over) en Hakan Calhanoglu (naast) grote kansen miste, kwam er uiteindelijk toch nog de belangrijke zege.

Na een prima aanval over de rechts, kwam de bal na een voorzet bij de bekritiseerde Higuaín. De spits zou weg willen en volgens fans te dik zijn, maar dit buitenkansje na een uur liet hij niet liggen. Hij kapte de keeper uit en schoot hard binnen. Omdat Petagna de lat raakte en vervolgens via Alessio Romagnoli naast schoot en Gianluigi Donnarumma nog een geweldige safe in huis had in blessuretijd, werd Higuaín - die vlak voor tijd bij zijn wissel een opvallend groot applaus kreeg - matchwinner.

Door de winst houdt Milan, dat Suso vlak voor tijd nog zag wegvallen met zijn tweede gele en dus rode kaart, aansluiting met de bovenste vier ploegen en zal de druk op Gattuso iets afnemen. Toch kan de coach zijn borst natmaken voor 2019: met Sampdoria, Juventus, Genoa, Napoli en AS Roma is het programma na de winterstop loeizwaar voor de geplaagde ploeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen