Locadia 'blij en trots' bij Brighton: "Wil iedereen bedanken"

29 december 2018, 22:06

Het kan verkeren in de voetballerij: een week geleden stond de teller van Jürgen Locadia slechts op één treffer en inmiddels is dat aantal verdriedubbeld. De aanvaller, die amper aan de bak kwam bij Brighton & Hove Albion, kreeg de laatste duels een kans in de basis en beloonde dat met twee treffers, waarmee hij zijn ploeg vier punten bezorgde tegen Arsenal (woensdag) en Everton (zaterdag). "It's crazy", vat hij zijn week samen.

"Ik ben van het niet-spelen, naar het scoren in twee duels op rij gegaan", vertelde hij opgetogen op de clubsite. "Ik ben heel blij en trots en wil iedereen bedanken voor het bereiken van dit moment." Eerder liet hij al weten dat hij vond tegen Arsenal een van zijn beste duels tot dusver te hebben gespeeld. Tegen Everton vond hij opnieuw het doel en werd hij matchwinner.

"Ik zag dat de bal via een Everton-verdediger bij mij kwam", beschreef hij de klutssituatie, waaruit hij van dichtbij scoorde. De arbiter twijfelde lang, maar besloot het doelpunt te tellen - omdat het via een Everton-been géén buitenspel was. "We begonnen goed en kregen veel kansen in de eerste helft. Daarom hebben we uiteindelijk de overwinning verdiend."

Overigens werd niet Locadia, maar Davy Pröpper met grote overmacht door de fans verkozen tot 'Man-of-the-Match'.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen