NEC ook buiten het veld in problemen: club draait miljoen verlies

29 december 2018, 21:15

NEC heeft niet alleen op sportief gebied geen gelukkig jaar achter de rug: de eerstedivisionist, die er niet in slaagde om te promoveren naar de Eredivisie en momenteel in het rechterrijtje sukkelt, maakte zaterdag de jaarcijfers bekend en moest een verlies van ruim een miljoen euro presenteren. In de komende jaren wil de club de bedrijfslasten zodoende verder naar beneden brengen.

?Dat is logisch, aangezien de inkomsten van 8,8 miljoen euro daalden naar 3,5 miljoen euro omzet. "De degradatie heeft ons ver terug geworpen. We staan als nieuw aangetreden directie en RvC voor lastige, uitdagende jaren", aldus een realistische algemeen directeur Wilco van Schaik, die beseft dat de club voorlopig afhankelijk is van het verkopen van spelers om een groene balans te krijgen. "We investeren veel in de jeugdacademie. De focus op de herstructurering, welke we dit seizoen hebben ingezet, heeft de hoogste prioriteit voor NEC. Hiervoor zijn wij aangetreden."

Naast het verkopen van spelers op korte termijn, is het stadiondossier op lange termijn cruciaal voor de Nijmegenaren. Met die verkopen wil NEC de weg omhoog snel terug vinden na een onrustig jaar. Niet alleen werden er drie trainers versleten, ook vonden er elders binnen de club de nodige wisselingen. Zo zijn er twee nieuwe directieleden en drie nieuwe Commissarissen aangesteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen