Overmars trots dat Ajax spelers éérder kan terughalen

Overmars trots dat Ajax spelers éérder kan terughalen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 december 2018 – Marc Overmars is er trots op dat spelers steeds eerder een comeback naar Ajax maken. Volgens de technisch directeur is dat cruciaal, zoals ook te merken was bij succesaanwinsten Dusan Tadic en Daley Blind. Ook spreekt hij de hoop uit dat voor Toby Alderweireld en Jan Vertonghen wellicht een zelfde soort route wacht.

"Normaal is de route een paar jaar later terugkeren naar Ajax, maar nu is Daley nog in de kracht van z'n leven", blikte Overmars terug op de overgang van Blind naar Amsterdam tegenover Ajax TV. "We bieden hem een prima contract aan,  ja. Maar Tadic had echt de intentie om in de Champions League te spelen en dat kan bij ons. Zo'n speler heeft de drive om er echt nog wat uit te persen."

En dus zijn ze van meer toegevoegde waarde dan wanneer ze een paar jaar later als routinier pas terugkeren naar Ajax, zoals bij Klaas-Jan Huntelaar bijvoorbeeld het geval was. "Natuurlijk hopen we nog meer spelers toe te voegen", doelt Overmars op spelers die in de kracht van hun loopbaan terugkeren.

Bijvoorbeeld Alderweireld en Vertonghen, die al eens lieten weten ooit terug te willen keren in Amsterdam. "Dan heb ik dat ze dat het liefst doen als ze nog fit en hongerig naar succes zijn", aldus Overmars, die ook voorzichtig contact heeft gehad met het duo. Met een glimlach: "Of er al toezeggingen zijn? Nee."

gerelateerd