Liverpool kent geen genade met Arsenal en sluit in stijl 2018 af

29 december 2018, 20:23   Bijgewerkt: 29 december 2018, 20:38

Liverpool heeft het kalenderjaar 2018 in stijl afgesloten. De ploeg van Jürgen Klopp kende geen enkele genade met Arsenal en maakte de verhoudingen in de Premier League nog maar eens duidelijk. Op dit moment zijn The Reds de beste en meest constante ploeg en gaan ze als terechte koploper het nieuwe jaar in. Roberto Firmino was zaterdagavond de grote man tegen Arsenal (5-1).

Het leek overigens een hele andere avond te worden, toen Ainsley Maitland-Niles na ruim tien minuten de bezoekers op voorsprong schoten op Anfield. Een uniek moment in heel 2018: niet eerder kwam een uitploeg dit seizoen op voorsprong in het stadion van Liverpool. Nadat Chelsea, Manchester City en ook Tottenham Hotspur de laatste weken punten verspeelden in de Premier League, leek er ook een zware avond voor Georginio Wijnaldum (hij kreeg vlak voor tijd een publiekswissel) en Virgil van Dijk in het verschiet.

Maar niet veel daarna had Firmino de openingstreffer van Liverpool verzorgd, gevolgd door de nog veel mooiere 2-1. De aanvaller dribbelde razendknap door de Arsenal-defensie, die hem daarbij amper aanpakte. Als Mozes door de Rode Zee maakte ze de ruime voor de Braziliaan die daar dankbaar gebruik van maakte en de stand omdraaide. Nadat Mohamed Salah na een geweldige uittrap van Alisson niet zelfzuchtig was en Sadio Mané van dichtbij liet scoren na een half uur, leek het duel al beslist.

Arsenal miste enkele kansen om de onverdiende aansluitingstreffer, waarna Sead Kolasinac een penalty moest weggeven. Hij trok Dejan Lovren naar de grond en veroorzaakte een penalty, benut door uitblinker en hattrick-held Firmino. De mooiste samenvatting kwam misschien wel terug in de volgende statistiek: Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang verstuurde slechts tien succesvolle passes, waarvan zes (!) uit de aftrap.

Niets voor niets is de kritiek op Emery in Londen al flink toegenomen en werd er zelfs cynisch om terugkeer van Arsène Wenger gezongen door de uit-fans. Voor Liverpool was de 5-1 overwinning dé manier om het zo succesvolle 2018 uit te gaan als de terechte koploper van de Premier League. Als zij in het nieuwe jaar wél de kroon op hun werk kunnen zetten qua prijzen, wordt dat een nog mooier jaar voor The Reds, met Van Dijk en Wijnaldum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen