Napoli dankt Milik en Mertens bij moeizame zege op Bologna

29 december 2018, 20:01

Napoli gaat in het spoor van koploper Juventus het nieuwe kalenderjaar in de Serie A. Hoewel de ploeg van Carlo Ancelotti zaterdagavond tot drie keer toe op voorsprong kwam tegen Bologna, had het meer dan de nodige moeite met de laagvlieger. Arek Milik scoorde twee keer, maar Dries Mertens werd uiteindelijk de matchwinner (3-2).

De Belg maakte namelijk vlak voor het einde van het duel de winnende goal. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Mertens, die ditmaal wél vanaf de eerste minuut op het veld stond in Napels, laag raak. Daarmee maakte hij de gelijkmaker van Danilo, die tien minuten voor het einde viel, ongedaan.

Eerder had Arek Milik (intikker en een kopbal) doel getroffen namens Napoli. Met name de tweede treffer, die na vijftig minuten voetballen viel, was van grote schoonheid. De assist Kévin Malcuit was namelijk zeer fraai, evenals het binnenkoppen van de oud-Ajacied. Maar voor Danilo had ook Federico Santander gelijk gemaakt namens Bologna, dat onder de streep staat in de Serie A.

Puntverlies leverde beide tegengoals dus uiteindelijk niet op voor Napoli, dat daarom de achterstand op Juventus nog enigszins overbrugbaar ziet in het nieuwe jaar. Bij nieuw puntverlies van Napoli was de Oude Dame helemaal uit zicht geraakt voor Napoli, maar dat is dus door Mertens voorkomen.