Liverpool blij na verlies Spurs, Locadia maakt de winnende

Liverpool blij na verlies Spurs, Locadia maakt de winnende

29 december 2018 – Liverpool kan met een voorsprong van minimaal zeven punten (!) op de concurrentie het nieuwe jaar ingaan. Nadat eerder Manchester City en Chelsea al punten verspeelden, ging de nieuwe nummer twee Tottenham Hotspur zaterdagmiddag in het laatste kwartier verrassend onderuit tegen Wolverhampton Wanderers (1-3). Verder scoorde Jürgen Locadia de winnende goal en verloor Terence Kongolo in blessuretijd van Fulham. Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 1-3
Liverpool kan zaterdagavond een reuzenslag slaan in de Premier League: nadat eerder Chelsea en Manchester City veel punten verspeelde, liet zaterdagmiddag Tottenham Hotspur ook punten liggen. Hoewel het dankzij een wonderschone treffer van Harry Kane op voorsprong kwam, hij kapte na ruim twintig minuten zijn tegenstander uit, dribbelde naar binnen en schoot heerlijk raak, kwam er geen zege.

Een kwartier voor tijd maakte Willy Boly gelijk, al snel gevolgd door een treffer van Raúl Jiménez, die door de benen van Toby Alderweireld schoot. Hélder Costa zorgde niet veel daarna ook voor de beslissende 1-3, waardoor Liverpool met minimaal zeven punten voorsprong 2019 in kan gaan als het wint van Arsenal. Wolverhampton Wanderers wordt een serieuze reuzendoder, nadat het eerder won van Chelsea en op de been bleef tegen Manchester City, Arsenal en Manchester United.

Brighton & Hove Albion - Everton 1-0
Jürgen Locadia heeft zich opnieuw laten zien bij Brighton & Hove Albion. Bij afwezigheid van zijn concurrenten, onder wie oud-AZ'ers Alireza Jahanbakhsh (Azië Cup), trof hij tegen Arsenal al doel en tegen Everton deed hij dat wederom. De bal kwam uit een corner met een gelukje voor zijn voeten en van dichtbij schoot hij het enige doelpunt tegen de touwen. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg de belangrijke drie punten in de middenmoot en zichzelf een stuk meer vertrouwen: de laatste twee duels scoorde hij namelijk vaker (2) dan de achttien daarvoor.

Fulham - Huddersfield Town 1-0
De nummer negentien tegen de nummer twintig in de Premier League. Voor beide ploegen een zeer belangrijke ontmoeting om uitzicht te houden met de veilige plekken in Engeland. Lang leek het erop dat het een 0-0 gelijkspel zou worden waar niemand wat aan zou hebben. Maar diep in blessuretijd zorgde Aleksandar Mitrovic voor een flinke kater bij Terence Kongolo (negentig minuten op het veld) en Juninho Bacuna (op de bank). De spits zorgt voor een klein schokeffect van trainer Claudio Ranieri, die daarmee wat meer uitzicht krijgt op de veilige plekken. Kleine domper voor Fulham was de zege van Cardiff City, die mede tot stand kwam omdat keeper Neil Etheridge (Cardiff City) zijn derde penalty van het seizoen stopte (van de vijf).

Overigen uitslagen:
Watford - Newcastle United 1-1
Leicester City - Cardiff City 0-1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019