Kluivert wint met AS Roma, Inter moeizaam langs Empoli

29 december 2018, 16:58

Justin Kluivert heeft zaterdagmiddag de eerste seizoenshelft in de Serie A met AS Roma goed afgesloten. De Nederlander had een basisplaats en won, zonder een hoofdrol te spelen, bij Parma. Nummer drie Internazionale volgde het voorbeeld van Juventus door met moeite te winnen bij laagvlieger Empoli. Verder waren er ook Nederlandse zeges voor Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) en Bram Nuytinck en Hidde ter Avest (Udinese).

Parma - AS Roma 0-2

Met Justin Kluivert negentig minuten op het veld ging AS Roma met een goed gevoel de winterstop in. De Romeinen waren heel het duel sterker op bezoek bij Parma, maar hadden een corner nodig om te scoren. Cengiz Ünder gaf na een klein uur uit een corner voor en Bryan Cristante kopte heel knap raak bij de tweede paal. Vervolgens zorgde het Turkse talent zelf voor de beslissing een kwartier voor tijd, door bij de tweede paal binnen te werken. Rick Karsdorp bleef negentig minuten op de bank bij AS Roma, dat door de zege weer in de buurt van de eerste vier komt.

{image[331359][right-half][]}Empoli - Internazionale 0-1

Nadat koploper Juventus eerder op de dag met moeite won van Sampdoria, volgde nummer drie Internazionale het voorbeeld van de Oude Dame. Op bezoek bij nummer zestien Empoli had de ploeg met Stefan de Vrij in de basis een ingestudeerde corner twintig minuten voor tijd nodig voor de zege. Hoewel die leek te mislukken, kwam de bal voor voeten van Keita Baldé die hem ook niet geweldig raakte. Ivan Provedel had echter geen antwoord op het rollertje in de verre hoek en zo gaat Inter als nummer drie de winter in.

Sassuolo - Atalanta Bergamo 2-6

Zonder Marten de Roon, maar mét Hans Hateboer, sloeg Atalanta Bergamo, sowieso bezig aan een prima reeks in de Serie A, een belangrijke slag in de middenmoot van de Serie A. Op bezoek bij concurrent Sassuolo kwam het al snel op een 0-2 voorsprong. En hoewel Alfred Duncan tot twee keer toe de spanning terugbracht, kon invaller JosipI lilic een kwartier voor tijd het duel beslissen (2-4). Omdat de Sloveen in de slotfase nog twee keer scoorde, stapte hij als matchwinner en met de bal van het veld. 

Overige uitslagen:

Udinese - Cagliari 2-0

SS Lazio - Torino 1-1

Genoa - Fiorentina 0-0

Chievo - Frosinone 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen