Oranje van de toekomst: deze namen moeten het in 2028 doen

29 december 2018, 16:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het waren moeizame jaren voor voetballend Nederland. Dit jaar werd voor de tweede keer op rij een eindronde gemist en betekende het afzwaaien van Wesley Sneijder en Arjen Robben het einde van een glorieus tijdperk. Toch gloort er onder leiding van Ronald Koeman hoop aan de Nederlandse horizon. Met veel nieuwe talenten, die alleen maar beter kunnen worden, maken we misschien over een aantal jaar wel weer kans op een prijs en bijbehorende rondvaart. FCUpdate.nl werpt een blik op de verre toekomst en kijkt welk Oranje er in 2028 op de grasmat van het EK kan staan.

{image[329602][right-half][]}Doel: Justin Bijlow (Feyenoord, 30 jaar in 2028)

Misschien dat de toekomstige doelverdediger wel het grootste pijnpunt is voor Oranje. Jasper Cillessen is dan al bijna veertig jaar oud en ook Jeroen Zoet lijkt over tien jaar te oud voor het Nederlands Elftal. Het meest voordehand liggende alternatief is Feyenoorder Justin Bijlow. Hij verdrong aan het begin van dit seizoen Brad Jones uit de basis en zorgt ervoor dat Kenneth Vermeer tweede keeper is in De Kuip. Ondanks een paar foutjes, waaronder een blunder in de topper tegen Ajax, lijkt Bijlow een betrouwbare sluippost voor de komende jaren en een serieuze gegadigde voor Oranje.

Alternatief: Kjell Scherpen (FC Emmen, 28 jaar in 2028)

Rechtsback: Timothy Fosu-Mensah (Door Manchester United verhuurd aan Fulham, 30 jaar in 2028)

De multifunctionele Timothy Fosu-Mensah heeft al drie caps achter zijn naam staan, maar lijkt vanwege zijn jonge leeftijd nog meerdere jaren een vaste waarde te zijn voor Oranje. Bij degradatiekandidaat Fulham valt de Nederlandse Ghanees niet uit de toon, al blijft het afwachten was zijn eigenlijke werkgever Manchester United voor plannen heeft met Fosu Mensah. Vooralsnog is Fosu-Mensah de eerste kandidaat voor de mager bezette rechtsbackpositie, want met de meters die Dumfries momenteel maakt is het serieus de vraag hoe fit hij op z'n 33ste nog is. Indien fit is uiteraard Dumfries een meer dan serieuze concurrent. 

Alternatief: Denzel Dumfries (PSV, 33 jaar in 2028)

{image[331004][left-half][]}Centrale verdedigingsduo: Matthijs de Ligt (Ajax, 29 jaar in 2028) en Rick van Drongelen (Hamburger SV, 28 jaar in 2028) 

Met zijn negentien jaar is Ajacied Matthijs de Ligt nu al onmisbaar in Oranje. Met de Golden Boy in 'onze' gelederen hoeven we over in ieder geval één centrale verdediger geen zorgen te maken. De vaste Oranje-compagnon van De Ligt is momenteel Virgil van Dijk, maar de sterkhouder van Liverpool is over tien jaar al ver achterin de dertig. Met Rick van Drongelen, die al de aanvoerdersband droeg bij Hamburger SV, hebben we een prima alternatief. Met Justin Hoogma speelt er in Duitsland nog een jonge verdediger met potentie. 

Een ander in het oog springende alternatief is de 19-jarige Armando Obispo. De fysiek sterke verdediger komt nog niet in aanmerking voor een basisplaats bij de huidig koploper van de Eredivisie, maar maakt in Jong PSV en jeugdelftallen veel indruk. Ook Kik Pierie en Perr Schuurs maakten in een niet al te ver verleden al veel indruk op de Nederlandse velden. Centraal achterin blijft het dus wel stabiel.

Alternatief: Kik Pierie (SC Heerenveen, 28 jaar in 2028), Armando Obispo (PSV, 29 jaar in 2028) en Perr Schuurs (Ajax, 28 jaar in 2028), Justin Hoogma (1899 Hoffenheim, 30 jaar in 2028)

{image[329167][right-half][]}LinksbackNathan Aké (Bournemouth, 33 jaar in 2028)

Met Thomas Ouwejan en Tyrell Malacia hebben we aardige alternatieven op links, maar nog geen absolute toptalenten. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat een Aké, die in Engeland bijzonder veel indruk maakt bij Bournemouth, op termijn op links komt te staan. Met Van Dijk en De Ligt is er in het centrum namelijk geen plaats voor hem de komende jaren, dus als hij zich op links gaat richten, komt hij daar ongetwijfeld als winnaar uit de bus. Mochten Malacia en/of Ouwejan zich geweldig ontwikkelen, kunnen ze zeker concurrentie bieden.

Alternatieven: Tyrell Malacia (Feyenoord, 29 jaar in 2028) en Thomas Ouwejan (AZ, 32 in 2028)

Rechter middenvelder: Xavi Simons (FC Barcelona, 25 jaar in 2028)

De benjamin van de fictieve spelersgroep, maar wel eentje waar al veel over geschreven is. Hij won vier keer op rij de gouden bal voor jeugdspelers en voetbalde al voor Oranje Onder 14 en Onder 15. Onlangs het feit dat hij al jarenlang in Spanje woont, is hij geboren in Nederland en heeft hij Nederlandse ouders. De 15-jarige Simons, vernoemd naar Barça-grootheid Xavi, heeft op dit moment de naam en faam om voor Oranje te spelen. Of zijn talent tot ontplooiing komt, is natuurlijk nog afwachten, maar de toekomst belooft veel.

{image[330362][right-half][]}Centrale middenvelder: Frenkie de Jong (Ajax, 32 jaar in 2028)

De vraag is niet óf, maar wanneer Frenkie de Jong een toptransfer gaat maken. Een vertrek uit Amsterdam lijkt deze zomer het meest waarschijnlijke voor de middenvelder. De Jong maakte enkele maanden geleden tijdens de afscheidswedstrijd van Sneijder zijn debuut en deed dat met verve. Sindsdien lijkt hij al een van de sterkhouders van Oranje en een soort natuurlijke opvolger voor Sneijder. Dat belooft nog wat voor de komende jaren, waarin hij ongetwijfeld een grote rol gaat spelen. Ook in 2028 ongetwijfeld nog. 

Linker middenvelder: Pablo Rosario (PSV, 31 jaar in 2028)

De middenvelder van PSV kwam als een komeet bij het Nederlands elftal de laatste maanden en kan zich met zijn relatief jonge leeftijd alleen maar ontwikkelen. Toch lijkt hij van de drie middenvelders het minst zeker van zijn plek, want met Donny van de Beek is er bijvoorbeeld een sterk alternatief. Ook hij brengt veel diepte, scorend vermogen en uitstekende passing in het elftal.

Iets jonger zijn er ook zeker nog alternatieven, wat te denken van de Naci Ünuvar: Op veertienjarige leeftijd stal Ünuvar de show op het befaamde Youth League-toernooi op De Toekomst. Met twee doelpunten in de finale hielp hij zijn Ajax langs Juventus en kroonde hij zich tot topscoorder en speler van het toernooi. Inmiddels heeft hij ook al minuten voor Ajax Onder 19 gemaakt. Het jonkie, dat ook voor Marokko zou kunnen uitkomen, lijkt voor het Nederlands Elftal te kiezen. 

Alternatieven voor de middelste linie: Naci Ünuvar (Ajax, 25 jaar in 2028), Mohammed Ihattaren (PSV, 27 jaar in 2028), Donny van de Beek en Ryan Gravenberch (Ajax, 32 en 27 in 2028)

{image[331073][right-half][]}Rechtsbuiten: Steven Bergwijn (PSV, 31 jaar in 2028)

Voor Bergwijn was 2018 een welbekend jaar van de doorbraak. Hij wist zijn enorme potentie, waar iedereen in en om Eindhoven meer dan overtuigd van was, ook om te zetten in de rendement en lijkt met meer dan honderd wedstrijden in het eerste voor PSV al bijna klaar voor een volgende stap. Dit kalenderjaar maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal en als hij zich zo blijft doorontwikkelen, is de rechtsbuitenpositie van Oranje definitief vergeven. Al zijn de alternatieven ook bijzonder talentvol: dat biedt perspectief.

Alternatieven: Calvin Stengs (AZ, 30 jaar in 2028) en Tahith Chong (Manchester United, 29 jaar in 2028)

Spits: Daishawn Redan (Chelsea, 27 jaar in 2028)

Op zestienjarige leeftijd verruilde Redan Ajax voor Chelsea en daar ontwikkelt de spits zich uitstekend. Hij is de vaste aanvalsleider van Chelsea Onder 23 en Oranje Onder 17. In de fysiek sterke Engelse jeugdcompetitie valt Redan qua duelkracht niet uit de toon en dat biedt veel perspectief voor de toekomst. Iedereen ziet in hem de nieuwe aanvalsleider van Oranje, niets voor niets maakte hij in de Europese jeugdcompetities de meeste doelpunten in eéén kalenderjaar ooit en was hij daarmee de opvolger van Cristiano Ronaldo. Als dat de lat is...

Alternatieven: Joshua Zirkzee (Bayern München, 27 jaar in 2028), Myron Boadu (AZ, 27 jaar in 2028) en Joël Piroe (28 jaar in 2028)

{image[330359][left-half][]}Linksbuiten: Mempis Depay (Olympique Lyon, 34 jaar in 2028)

Met Redan als aankomende spits is het aannemelijk dat Depay aan de dunbezette linkerkant terecht komt, de plek waar hij bij PSV ook ooit doorbrak. Met zijn snelheid en explosieve schot komt hij zeker aan de bak op die plek. Als hij de ontwikkeling van bij Lyon doorzet, kan hij een absolute wereldtopper worden en een dragende kracht in het Nederlands elftal. Cijfermatig doet hij het al prima in Oranje en kan hij een serieus gevaar worden voor de all-time topscorer, als hij de lijn doorzet. Maar dan moet 'ie wel op links wílen spelen...

Alternatief: Justin Kluivert (AS Roma, 29 jaar in 2028), Donyell Malen (PSV, 29 jaar in 2028)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen