Jeugdtrainer positief over Malen: "Hij is een bliksemschicht"

29 december 2018, 10:27

Donyell Malen maakt momenteel vooral als invaller indruk bij PSV, maar is uiteraard ook onderaan de ladder begonnen met zijn carrière. Als jong talent speelde hij zijn duels bij amateurclub v.v. Succes en daar zijn ze hem niet vergeten.

Jeugdtrainer Sietso IJzer vertelt over de periode van Malen bij de club uit Hippolytushoef. "Ik zag het inderdaad meteen en dacht ook dat hij heel goed kon worden", zegt de inmiddels 87-jarige trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "Een bliksemschicht. En tegelijkertijd heel vaardig als hij de bal had. Aan de manier van lopen en zijn houding kon je het talent zien. Mijn eigen trainer was in de jaren veertig een Brit en legde altijd sterk de nadruk op coördinatie bij het lopen met de bal. Donyell was van nature al razendsnel, soepel en wendbaar en wilde altijd leren en beter worden."

Naast het voetballende talent had hij ook de juiste mentaliteit, zegt IJzer. "Als je sommige jongens iets probeert uit te leggen, draaien ze zich een paar seconden later al om en waren ze aan het spelen. Prima toch? Donyell nooit, die was er meteen bloedserieus mee bezig. Zonder dat het ten koste van anderen ging. Als hij een keer in de goal moest staan, wat bij ons ook de regel was, deed hij dat met volle overgave."

Malen speelde naast PSV ook voor Ajax en Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen