Buijs: "We zijn wel erg afhankelijk geweest van Doan en Mahi"

28 december 2018, 23:03   Bijgewerkt: 28 december 2018, 23:14

Danny Buijs hoopt dat er na de winterstop meer jongens opstaan bij FC Groningen. De 36-jarige trainer vindt dat zijn ploeg in de eerste seizoenshelft wel heel erg afhankelijk was van de inbreng van Ritsu Doan en Mimoun Mahi. Zij waren samen goed voor negen van de achttien goals die de Groningers maakten.

"Op andere plekken moeten andere jongens meer hun stempel drukken. Als je aanvallend op het middenveld of voorin speelt, wordt er verwacht dat je assists geeft en goals maakt. Tot nu toe zijn we wel heel erg afhankelijk geweest van deze twee jongens (Doan en Mahi, red.). Als Mahi dan ook nog een tijdje wegvalt, word je heel kwetsbaar", aldus Buijs tegenover FOX Sports.

De jonge trainer heeft met Groningen een lastige eerste seizoenshelft achter de rug. De Trots van het Noorden heeft zich hersteld van een dramatische seizoensstart, maar Buijs is nog verre van tevreden. "Ik vind dat we voetballend een hoger niveau moeten halen. Nu zijn we soms te slordig aan de bal omdat de veldbezetting niet goed is of omdat we heel slordig de bal kwijtraken. Dat is misschien ook een van de oorzaken waarom we relatief weinig goals hebben gemaakt."

Buijs zegt dat zijn eerste halve seizoen in dienst van Groningen lastig en zwaar is geweest. "Je voelt een bepaalde verantwoordelijkheid. En je wilt de steun die je vanuit de club en om de club heen met resultaat en een bepaalde manier van voetballen teruggeven. Als aan het begin van het seizoen dat er niet uitkomt, dan moet je kritisch naar jezelf kijken en er zeven dagen per week alles aan doen om het om te draaien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen