Advocaat blikt terug: "De spelers schrokken van wat ik zei"

28 december 2018, 20:41

Sinds Dick Advocaat de scepter zwaait in Utrecht, doen de Domstedelingen het uitstekend in de Eredivisie. De directe aanpak van de 71-jarige trainer slaat aan, concludeert Willem Janssen. In gesprek met FOX Sports blikt hij samen met Advocaat terug op de eerste ontmoeting tussen de spelers en trainer.

"Hij sprak ons de eerste training direct toe en vertelde wat hij ervan vond. Terugkijkend is dat de stijl van de trainer: heel direct en op de man af. Dat was een hele verandering", aldus aanvoerder Janssen. Het 'Advocaat-effect' heeft ervoor gezorgd dat Utrecht de eerste seizoenshelft is geëindigd op de vierde plaats.

"Ik had me voorbereid op hetgeen ik wilde zeggen", blikt Advocaat terug op de eerste training. "Dat kwam wel aardig over denk ik. Ze schrokken van wat ik zei. Ik noemde man en paard, daar loop ik niet voor weg. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en zeg wat ik denk. De wedstrijden die ze hadden gespeeld, had ik gezien. Dat vertelde ik ze ook. Het duurde een kwartiertje, maar dan weten ze wel wat ze kunnen verwachten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen