Inter-coach Spalletti valt Ancelotti bij en is klaar met racisme

Inter-coach Spalletti valt Ancelotti bij en is klaar met racisme

28 december 2018 – Nadat eerder Napoli-coach Carlo Ancelotti ziedend reageerde op het racisme in de richting van zijn verdediger Kalidou Koulibaly heeft ook Internazionale-trainer Luciano Spalletti laten weten helemaal klaar te zijn met het wangedrag op de tribunes.Afgelopen woensdag werd het duel tussen Inter en Napoli ontsiert door onder meer apengeluiden in de richting van Napoli-verdediger Koulibaly. Ancelotti vroeg om de wedstrijd te staken, maar kreeg van de scheidsrechter geen gehoor. Wel krijgt hij steun van zijn collega van Inter. Spalletti spreekt van het 'zoveelste incident' en biedt excuses aan. "Het spijt ons wat er gebeurd is met Koulibaly en steunen hem", klonk het op de persconferentie.

Spalletti wil actie ondernemen om racisme en discriminatie tegen te gaan. "We voelen ons verplicht om op de lange termijn te laten zien wat er ervan vinden en niet door nu slechts één maatregel te nemen. Dat verandert niets."

De Italiaanse bond bestrafte Inter met twee thuiswedstrijden zonder publiek, waardoor het de eerste twee wedstrijden in januari zonder toeschouwers moet afwerken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019