'Sierhuis voor anderhalf jaar verhuurd aan Groningen'

28 december 2018, 13:16   Bijgewerkt: 28 december 2018, 13:21

Ajax-spits Kaj Sierhuis lijkt op weg naar de uitgang. De jonge centrale aanvaller verkast volgens verschillende media op huurbasis naar FC Groningen, dat ook een optie tot koop heeft op de talentvolle spits. Zijn zaakwaarnemer laat doorschemeren dat Sierhuis waarschijnlijk niet meer terugkeert in het shirt van Ajax.

Sierhuis maakte geregeld furore in de jeugdopleiding, maar traint inmiddels niet meer mee met Ajax 1 en zit bij Jong Ajax ook vaak op de bank. In gesprek met Ajax Showtime gaat zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg dieper in op de zaak. "Dat er een optie tot koop is, betekent wel dat het Ajax-verhaal tot einde kan lopen. Ze hebben weliswaar een terugkoopoptie, dus het is altijd mogelijk om terug te keren. Maar als Ajax meewerkt aan een optie tot koop, is de kans niet groot dat je terugkeert", zijn de duidelijke woorden van de agent.

Daarmee lijkt er een eind te komen aan een jarenlange periode in Amsterdam. Sierhuis maakte vorig seizoen veertien doelpunten in de Eerste Divisie. Dit jaar staat de teller, mede door zijn reservebeurten, pas op vier treffers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen