Solskjaer over zijn vedettes: "Ze moeten genieten"

Solskjaer over zijn vedettes: "Ze moeten genieten"

28 december 2018 – Interim-manager Ole Gunnar Solskjaer heeft goede hoop dat hij Manchester United weer aan het voetballen krijgt. De Noor heeft ook een advies aan zijn vedetten Alexis Sánchez en Romelu Lukaku "Ze moeten genieten van het feit dat ze voor deze club spelen."Sinds Solskjaer een week geleden de ontslagen José Mourinho op interim-basis opvolgde, is het gaan lopen bij Manchester United. Cardiff City werd met 1-5 weggespeeld, terwijl Huddersfield Town een paar dagen later ook werd verslagen: 3-1.

In aanloop naar het thuisduel tegen Bournemouth (zondag) geeft de vooralsnog succesvolle interim-coach aan blij te zijn met het goede spel van onder meer Paul Pogba. In navolging van de opgebloeide Fransman hoopt de Noorse trainer dat ook Lukaku en Sánchez beter gaan voetballen. "Het ligt aan henzelf of ze een kans krijgen. Ik ben hier om ze te helpen, maar zij moeten het op het veld uiteindelijk zelf laten zien."

Solskjaer krijgt complimenten vanwege de vrijheid die hij spelers geeft, maar vindt dat zelf weinig bijzonders. Naar eigen zeggen is hij zo altijd al geweest. "Je kunt spelers niet zomaar vertellen wat ze moeten doen. Zij moeten hun verbeelding en creativiteit gebruiken, en vooral genieten van het feit dat ze voor deze club spelen. Want dit is voor iedere voetballer de tijd van je leven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019