Vormer op de bank bij Brugge: "Een van de moeilijkste keuzes"

27 december 2018, 23:08

In aanloop naar de wedstrijd tegen Lokeren (0-1) had Ivan Leko harde noten te kraken. De coach van Club Brugge besloot om Ruud Vormer, die vorige week geschorst was, op de bank te zetten. De Nederlander was niet blij met zijn reserverol.

Dat heeft trainer Leko na de wedstrijd laten weten aan Sporza. Als invaller maakte Vormer de enige goal tegen de hekkensluiter.  "Een goeie wissel? Of een slechte keuze bij het begin van de wedstrijd?", lacht de trainer. "Ik had vooraf gezegd dat dit een van de moeilijkste keuzes in deze zes maanden was. Ik wilde vertrouwen geven aan de spelers die het heel goed hadden gedaan tegen Antwerp. Maar Vormer is al weken goed bezig en is daarom ook matchwinnaar."

Leko vond het niet gemakkelijk om Vormer te zeggen dat hij op de bank moest plaats nemen. "We hebben een eerlijke relatie. Uiteraard is hij boos, maar dat kan ik begrijpen. Hij is een absolute winnaar en wil elke wedstrijd spelen. Maar ik zeg altijd eerlijk wat ik denk en bijna alle spelers willen zo'n communicatie. Vormer is als aanvoerder matchwinnaar en daar ben ik trots op."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen