Feyenoord haalt Brard terug als de nieuwe hoofd jeugdopleiding

27 december 2018, 14:35   Bijgewerkt: 27 december 2018, 14:49

Stanley Brard is de nieuwe hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord. De man die eerder al acht jaar zeer succesvol was in de jeugdopleiding van de Rotterdammers wordt, zoals verwacht, de opvolger van Richard Grootscholten, die recentelijk moest vertrekken op Varkenoord.

Onder leiding van Brard werd Feyenoord meermaals uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van Nederland en braken diverse talenten door, onder wie Tonny Vilhena, Jordy Clasie, Georgino Wijnaldum, Stefan de Vrij en Bruno Martens Indi. De afgelopen jaren werkte hij vooral in het buitenland, maar door de opgroeiende onvrede over Grootscholten, kwam hij na dienstverbanden bij Qabala Football Club en Nagoya Grampus Eight weer in beeld. 

"Ik heb er ontzettend veel zin in om weer aan de slag te gaan op de Academy. Doordat ik er nog veel mensen ken en Feyenoord en zeker de jeugdopleiding altijd ben blijven volgen, weet ik dat ik kom te werken met een uitstekende combinatie van ervaren trainers, oud-spelers en vakinhoudelijke specialisten", vertelt hij opgetogen op de clubsite. "Met hen en met mijn kennis en ervaring gaan we er alles aan doen om de komende jaren nog meer spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1."

Officieel vertrok Grootscholten vanwege een gebrek aan inzicht, maar in praktijk was de steun voor hem volledig weg binnen de club, waar veel mensen hoopten op de terugkeer van Brard. Ook Ricardo Moniz was in beeld, maar Brard is uiteindelijk de eerste keuze geworden. Met zijn aanstelling wordt het nieuwe jeugdcomplex binnenkort ook in gebruik genomen en moet de focus weer volledig liggen op het laten doorstromen van jeugdspelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen