Spoorboekje: specials over Oranje, Frankrijk en Propere Handen

28 december 2018, 22:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vriijdag 28 december.

Nieuws

Aanstelling Stam?

Volgens De Stentor volgt de aanstelling van Jaap Stam nog dit kalenderjaar, dus wat dat betreft is het aftellen geblazen in Overijssel. Komt er nog witte rook in Zwolle voordat het vuurwerk de lucht in gaat?

Specials

De herrijzenis van Oranje: "De leeuw heeft de kop weer omhoog"

Herrijzenis, rehabilitatie en wederopstanding. Het zijn allemaal termen die van toepassing zijn op het jaar 2018 van het Nederlands elftal. Na enkele gitzwarte jaren waarin ongeveer alles fout ging wat er fout kon gaan, heeft Oranje met Ronald Koeman de weg omhoog weer ingeslagen. Dat geeft goede hoop richting 2019. FCUpdate.nl blikt samen met topscout Piet de Visser en trainers Zeljko Petrovic en Joop Gall aan de hand van vijf stellingen terug én vooruit.

De wereldtitel door de ogen van de onbekende Franse krullenbol

Het is 17 mei als de Franse bondscoach Didier Deschamps zijn definitieve selectie voor het WK bekend maakt. Eerst noemt de keuzeheer de namen van de doelmannen die meegaan naar Rusland, daarna zijn de verdedigers aan de beurt. 'Lucas Hernández, Presnel Kimpembe', klinkt het in vele Franse huiskamers. Zo ook in huize Pavard. Daar zit de 22-jarige verdediger samen met zijn familie en naasten aan de buis gekluisterd. Deschamps gaat verder: 'Benjamin Mendy, Benjamin… Pavard.' Ongeloof en intense blijdschap tekenen zich af op de gezichten van Pavard en zijn dierbaren, niet wetende dat er nog veel meer komen gaat.

Operatie Propere Handen deel IV

Dertien jaar nadat het Belgische voetbal een enorm zware klap kreeg door het schandaal rond de Gokchinees Zheyun Ye, kregen onze zuiderburen in oktober dit jaar een nóg zwaardere klap te verwerken. Het Belgisch voetballandschap werd op woensdagochtend 10 oktober in rep en roer gezet door het uitbreken van Operatie Propere Handen. Een schandaal waarvan het einde nog niet in zicht is, maar inmiddels weten we wel hoe de lijntjes lopen. In het laatste deel, IV, een blik op de toekomst van het Belgische voetbal.

Het jaar van...

FC Groningen

Excelsior

Heracles Almelo

Wedstrijden

Desportivo Aves - Benfica (22:15 uur)

De afgelopen dagen werd er gevoetbald in Engeland en ook in Italië, maar vlak voor het weekend losbarst en we in Engeland weer een speelronde krijgen, staat er een speelronde in de Portugese beker op de rol. Onder andere Benfica komt in actie, net als Sporting Braga en Paços Ferreira. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen