De Jong vindt vertrek van PIM Blangé nog altijd doodzonde

27 december 2018, 10:02

Gijs de Jong is nog altijd volop bezig met de spelregelvernieuwingen in het topvoetbal en vindt het in dat kader nog altijd zeker jammer dat de prestatie- en innovatiemanager (PIM) Peter Blangé is vertrokken bij de KNVB. De voormalig volleyballer kreeg na anderhalf jaar geen nieuw contract aangeboden bij de voetbalbond. "Als Dick Advocaat, destijds bondscoach, op een persconferentie zegt: 'Peter wie?' Dan ben je klaar."

Dat vertelt hij tegenover Trouw. Dat betreurt de secretaris-generaal van de KNVB overigens nog altijd. "Doodzonde, maar de innovatieve koers gaat gewoon door, zij het anders georganiseerd", legt hij uit. Het spel moet volgens hem 'sneller, eerlijker en aantrekkelijker'. "De voetbalwereld is natuurlijk hartstikke conservatief, maar we moeten ervoor zorgen dat we interessant blijven voor het publiek."

Daarom is het volgens De Jong belangrijk dat er bij 'de wedstrijd van de toekomst' geëxperimenteerd wordt. "Als we het voetbal op lange termijn leuk willen houden voor onze kinderen, dan moeten we wel kijken naar vernieuwingen", beseft bondsbestuurder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen