Van Dijk over ommekeer Oranje: "Willen letterlijk dezelfde kant op"

27 december 2018, 08:19

De saamhorigheid van het Nederlands elftal is een van de belangrijkste elementen in de wedersopstanding van Oranje. Dat denkt aanvoerder Virgil van Dijk althans. Volgens hem was het voor iedereen 'duidelijk' dat ze het samen moesten doen, nadat Oranje enkele jaren in een mindere periode zat.

"We willen letterlijk allemaal dezelfde kant op, het EK van 2020 halen", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad op de vraag wat volgens hem het recept voor de ommekeer was bij het Nederlands elftal. "Er is de afgelopen jaren vaak gezegd dat het heel slecht was bij de nationale ploeg. We ­weten ook nu als spelersgroep dat het allemaal nog beter moet. Oranje heeft een uitstekend team met heel veel spelers die nog veel meer stappen vooruit kunnen zetten. Dat is iets voor 2019."

Voor zowel Van Dijk als ook Oranje was 2018 een prachtjaar: de ploeg van bondscoach Ronald Koeman liet Frankrijk en Duitsland achter zich in de Nations League, waarin op 6 juni de halve finale wordt gespeeld tegen Engeland. De winnaar van Portugal - Zwitserland gaat bepalen wie de andere finalist wordt naast Nederland of Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen