Arsenal loopt door doelpunt Locadia weer averij op

26 december 2018, 20:16   Bijgewerkt: 31 augustus 2019, 23:20

Arsenal heeft woensdagavond voor de tweede keer in drie wedstrijden duur puntenverlies geleden. Het team van trainer Unai Emery kwam op bezoek bij Brighton & Hove Albion niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen bezorgde Jürgen Locadia zijn ploeg een knap punt.

Tien dagen geleden verloor Arsenal - vrij onverwacht - met 3-2 van Southampton. Daarna werd Burnley verslagen, maar op Boxing Day ging het tegen Brighton weer mis voor de Londense club. De start van de wedstrijd was niet verkeerd: al na een paar minuten scoorde Pierre-Emerick Aubameyang het openingsdoelpunt. Met wat geluk kreeg de razendsnelle spits de bal voor zijn voeten, waarna hij op fraaie wijze het leer in de verre hoek schoot.

De goal van Aubameyang werd na iets meer dan een halfuur spelen ongedaan gemaakt door Locadia. Davy Pröpper probeerde de oud-PSV'er weg te sturen, maar Stephan Lichtsteiner leek de dieptepass te onderscheppen. De 34-jarige Zwitser ging echter onder de bal door, waardoor Locadia plots één op één stond met Bernd Leno. Locadia omspeelde de doelman en tikte de gelijkmaker binnen.

Arsenal slaagde er na rust niet in om weer op voorsprong te komen. De club uit Londen mocht zelfs van geluk spreken dat de thuisploeg geen tweede doelpunt maakte. Zowel Pröpper als Locadia kreeg nog een goede kans om de 2-1 binnen te schieten, maar Arsenal werd verder leed bespaard.

Door de remise stijgt Arsenal (tijdelijk) naar de vierde plaats. Wint Chelsea of speelt het gelijk tegen Watford, dan zijn The Blues weer de nummer vier van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen