Liverpool en Spurs profiteren optimaal van nieuwe nederlaag City

26 december 2018, 18:00

Boxing Day in de Premier League heeft in elk geval één verrassende uitslag opgeleverd. Manchester City is op bezoek bij Leicester City tegen een 2-1 nederlaag aangelopen. Mede-titelkandidaten Liverpool en Tottenham Hotspur profiteerden optimaal van het nieuwe puntenverlies van The Citizens. Liverpool en de Spurs haalden hard uit tegen respectievelijk Newcastle United (4-0) en AFC Bournemouth (5-0).

Leicester City - Manchester City (2-1)

Er zit zand in de motor bij Manchester City. Na nederlagen tegen Chelsea (2-0) en Crystal Palace (2-3) heeft de regerend kampioen op bezoek bij Leicester City voor de derde keer in vier wedstrijden dure punten laten liggen in de strijd om de Engelse landstitel. Kevin De Bruyne begon voor de eerste keer dit seizoen in de basis bij Man City, maar de Belg kon niet voorkomen dat zijn club averij opliep. Bernardo Silva opende na een kwartier de score, maar aan de andere kant zorgde Marc Albrighton voor de snelle gelijkmaker. De bezoekers gingen daarna weer op zoek naar de voorsprong, maar kregen het deksel op de neus. Ricardo Pereira maakte namens Leicester tien minuten voor tijd de 2-1. In de slotfase werd ook nog Fabian Delph met rood weggestuurd.

Liverpool - Newcastle United (4-0)

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis ging Liverpool tegen het kwakkelende Newcastle United op zoek naar de achtste competitiezege op rij. De Premier League-koploper begon goed aan de wedstrijd en kwam al na elf minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Dejan Lovren. Na rust verdubbelden The Reds via Mohamed Salah al snel de score. De Egyptenaar maakte vanaf de strafschopstip alweer zijn twaalfde van het seizoen. Vervolgens liep het team van trainer Jürgen Klopp door doelpunten van Xherdan Shaqiri en invaller Fabinho uit naar 4-0. Liverpool staat na de ruime zege op Newcastle en de onverwachte nederlaag van City nu zes punten los van Tottenham, de nieuwe nummer twee.

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth (5-0)

Het Tottenham Hotspur van Mauricio Pochettino is met het einde van het jaar in zicht in bloedvorm. Dat werd tegen Bournemouth eens te meer duidelijk. Na de 2-6 zege op Everton won de Spurs op Boxing Day wederom met grote cijfers. Christian Eriksen, Heung-min Son (twee keer), Lucas en Harry Kane zorgden ervoor dat het Bournemouth van Nathan Aké met liefst 5-0 werd verslagen. Pochettino heeft gelijk: Tottenham is een titelkandidaat. De Londense club passeert Man City op de ranglijst en is de nieuwe nummer twee van de Premier League.

Manchester United - Huddersfield Town (3-1)

Het ontslag van José Mourinho heeft - tot nu toe - het gewenste effect gesorteerd bij Manhester United. Cardiff City werd zaterdag met 1-5 verslagen en Huddersfield Town moest er op tweede kerstdag ook aan geloven. Paul Pogba, opgeleefd sinds het vertrek van de Mourinho, was de grote man aan United-zijde. De Franse middenvelder maakte na iets meer dan een uur spelen de 2-0 en gooide met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd definitief in het slot. Nemanja Matic had voor rust de score in Manchester geopend. Oud PSV'er Mathias Jørgensen tekende vlak voor tijd voor de eretreffer van Huddersfield, waar Juninho Bacuna niet van de bank kwam.

Overige uitslagen:

Burnley - Everton 1-5

Crystal Palace - Cardiff City 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen