Juventus dankzij invaller Ronaldo nog altijd ongeslagen

26 december 2018, 17:00   Bijgewerkt: 26 december 2018, 17:56

Juventus is na achttien speelrondes nog altijd ongeslagen in de Serie A. Even leek het erop dat de club uit Turijn op tweede kerstdag tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen zou aanlopen. De koploper speelde bijna de gehele tweede helft met tien man en kreeg vlak na rust de 2-1 tegen. Cristiano Ronaldo werd halverwege het tweede bedrijf binnen de lijnen gebracht en met een kopgoal redde hij een punt voor de Italiaanse koploper: 2-2.

De Portugese sterspeler begon verrassend op de bank bij Juventus. Hij stond de voorgaande zeventien competitiewedstrijden wel in de basis, maar kreeg woensdag rust. Na 65 minuten spelen bracht Massimiliano Allegri hem - noodgedwongen - alsnog binnen de lijnen. De Oude Dame keek toen namelijk tegen een achterstand aan en stond door een rode kaart van Rodrigo Bentancur met een man minder op het veld.

De wedstrijd begon nog zo goed voor de bezoekers uit Turijn. Na twee minuten schatte Atalanta-verdediger Berat Djimsiti een mislukte voorzet van Alex Sandro compleet verkeerd in en werkte hij de bal op knullige wijze achter zijn eigen doelman. Djimsiti's fout werd twintig minuten later goedgemaakt door Duván Zapata, die zich met een aanname knap vrijspeelde en vervolgens de gelijkmaker tegen de touwen joeg.

Het werd pas echt vervelend voor Juventus toen kort na rust Bentancur zijn tweede gele kaart van de middag kreeg en Zapata zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. Daarop besloot Allegri om zijn sterspeler toch te laten warmdraaien en in te brengen. Dertien minuten nadat hij was ingevallen, scoorde Ronaldo de gelijkmaker. Mario Mandzukic kopte de bal terug op de Portugees, die van dichtbij binnenknikte.

Het tiental van Juventus hield vervolgens stand en sleepte zodoende een punt uit het vuur tegen Atalanta, dat met Hans Hateboer als basisspeler en Robin Gosens als invaller aantrad. De remise tegen Atalanta is voor Juventus pas het tweede puntenverlies van het seizoen. Nummer twee Napoli kan later op de woensdag het gat met de koploper verkleinen tot zes punten.

Overige uitslagen:

Bologna - Lazio 0-2

Fiorentina - Parma 0-1

Cagliari - Genoa 1-0

Sampdoria - Chievo Verona 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen