Van Hooijdonk noemt drie factoren voor herrijzenis Oranje

26 december 2018, 15:58

Na regen komt zonneschijn, zo ook voor het Nederlands elftal. 2018 zal herinnerd worden als het jaar waarin Oranje de weg naar boven heeft ingeslagen. Pierre van Hooijdonk vertelt tegenover de NOS wat volgens hem de drie belangrijkste factoren voor de herrijzenis van het Nederlands elftal zijn.

Allereerst noemt de oud-aanvaller het inbrengen van Frenkie de Jong. "Vanaf dat moment is Nederland echt structureel beter gaan voetballen. Door zijn invloed in de opbouw, het kunnen wegdraaien met een man in de rug, echt de baas zijn over de bal. Een moderne spelverdeler. Hij helpt het team enorm."

Virgil van Dijk bovenaan zetten in de hiërarchie noemt Van Hooijdonk als tweede. "Koeman heeft de juiste keuze gemaakt door hem aanvoerder te maken. Hij is echt een leider. Een goede gast die veel warmte uitstraalt, iemand met wie het Nederlandse publiek zich makkelijk kan identificeren."

Het in de spits zetten van Memphis Depay is volgens Van Hooijdonk de derde reden dat Oranje zich weer kan meten met de wereldtop. "Waar we liepen te klooien met de spitspositie is Koeman met Memphis in de spits begonnen en dat pakte heel goed uit. Een iets vrijere rol. Hij doet het heel erg goed en het elftal profiteert daarvan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen