Speler van de Week: El Khayati zet zichzelf in de etalage

Speler van de Week: El Khayati zet zichzelf in de etalage

24 december 2018 – Geen speler is in de eerste seizoenshelft zo belangrijk voor zijn club geweest als Nasser El Khayati voor ADO Den Haag. Het is geen geheim dat de middenvelder het liefst naar een grotere club vertrekt. Afgelopen weekend zette El Khayati zichzelf (weer) in de etalage. Hij scoorde twee keer tegen Feyenoord en bezorgde zijn ploeg daarmee een onverwacht punt. Door zijn doelpunten én goede spel is El Khayati - voor de tweede keer dit seizoen - Speler van de Week bij FCUpdate.nl.
Twaalf doelpunten in zeventien wedstrijden: El Khayati kan geweldige cijfers overleggen. Geen middenvelder wist in de eerste seizoenshelft vaker te scoren in de Eredivisie. Er zijn zelfs slechts twee spelers die meer doelpunten maakten: Luuk de Jong en Fran Sol. Naast de vele doelpunten was El Khayati ook al vijf keer als aangever belangrijk voor ADO. Gemiddeld is de middenvelder dus iedere wedstrijd direct bij een doelpunt betrokken. Sensationeel. 

Hoe bijzonder dat is, wordt pas duidelijk als een blik wordt geworpen op het aantal doelpunten dat ADO in de eerste seizoenshelft maakte: 23. De Hagenaren wisten dus slechts zes keer te scoren zonder de directe inbreng van de sterspeler. "Als hij gaat, dan heeft hij het volledig verdiend", zei trainer Alfons Groenendijk na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord (2-2) tegen FOX Sports. Dat is de enige terechte conclusie.

Zondag tegen Feyenoord maakte El Khayati - nog altijd niet opgeroepen voor Marokko - zijn elfde en twaalfde doelpunt van het seizoen. Zijn eerste was van grote schoonheid: na vier minuten spelen krulde de middenvelder de bal over het Feyenoord-muurtje en langs doelman Justin Bijlow. Zijn tweede van de middag maakte hij vanaf de strafschopstip. Niet zijn mooiste doelpunt, wel een belangrijke. Twaalf doelpunten in één seizoenshelft: wie haalt El Khayati op uit Den Haag?

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019