Willem II komt met statement over de schorsing Duits viertal

Willem II komt met statement over de schorsing Duits viertal

24 december 2018 – Willem II heeft een statement naar buiten gebracht over de disciplinaire schorsing van Donis Avdijaj, Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Timon Wellenreuther. Toch geeft de Brabantse club nog géén duidelijkheid over wat er wél gebeurd is, maar ontkent in elk geval door diverse media gespeculeerde verhalen. Een nieuw lezing is dat het kwartet tot diep in de nacht heeft zitten kaarten in het hotel.Dat weet het Brabants Dagblad. Zij schrijven dat het kwartet heeft zitten kaarten en daarbij erg luidruchtig zou zijn geweest. Iets dat voor trainer Adrie Koster onacceptabel was. Een mogelijke optie, aangezien dit niet wordt ontkend in het statement dat Willem II op de clubsite plaatste. Hoewel het voor duidelijkheid moest zorgen, is dat niet zo.

'Een niet optimale voorbereiding in het hotel waar de nacht voor de wedstrijd werd overnacht, is de reden waarom de vier spelers ontbraken. Helaas heeft de club vernomen dat in de media onjuistheden over de absentie van deze spelers staan. Zo hebben de spelers het hotel niet verlaten, zijn door de spelers geen externe personen genodigd en is geen alcohol genuttigd. Willem II spreekt deze geruchten dan ook tegen, maar kiest er ook voor om verder niet in detail te treden. Dit is voor en na de wedstrijd in Emmen door de club ook zo gecommuniceerd', staat in het statement te lezen.

De straf is overigens te overzien voor het Duitse viertal: na dit duel wordt het viertal weer bij de selectie gevoegd en melden zich op 4 januari weer voor de eerste training van het nieuwe jaar. Een dag later vertrekken de Tilburgers voor een zesdaags trainingskamp naar Marbella. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019