FC Groningen huurt Bel Hassani mét optie tot koop

FC Groningen huurt Bel Hassani mét optie tot koop

24 december 2018 – FC Groningen huurt Iliass Bel Hassani voor de rest van het seizoen van AZ. De huurdeal beschikt ook over een optie tot koop voor de 26-jarige middenvelder, die in Alkmaar op een zijspoor raakte. "Iliass kan op verschillende posities spelen en brengt creativiteit en ervaring mee", reageert manager technische zaken Ron Jans."Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had", zegt Bel Hassani op het clubkanaal van Groningen. "Dat heeft een aantal redenen. Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken."

Bel Hassani is Groningen dankbaar voor het vertrouwen. "Het is duidelijk dat ik wedstrijdritme mis, maar FC Groningen heeft het risico genomen om hier doorheen te kijken. Dat waardeer ik zeer. Het is een heerlijk vooruitzicht dat ik straks ga trainen om elke week weer toe te leven naar een wedstrijd. Die spanning heb ik gemist. Het voelt alsof ik weer profvoetballer word!"

Medio 2016 nam AZ Bel Hassani over van Heracles Almelo, waar hij indruk maakte. De verwachtingen in Alkmaar maakte hij niet waar. Bel Hassani kwam tot slechts 45 officiële wedstrijden voor AZ.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019