PSV
3 – 0
Apollon Limassol
AZ
0 – 1
Antwerp FC

ErediVisie: Sadilek boven, kerstkaarten en de ijsbaan in Sittard

ErediVisie: Sadilek boven, kerstkaarten en de ijsbaan in Sittard

24 december 2018 – PSV is de winterkampioen van de Eredivisie, Ajax blijft maar winnen en breekt records, Feyenoord viel wederom tegen. Niks nieuws onder de zon tijdens de allerlaatste speelronde van dit kalenderjaar, ook niet voor PEC Zwolle dat het inktzwarte jaar in stijl afsluit. Verder stuurden de scheidsrechters veel kerkstkaarten, was er veel onrust bij Willem II en was er weer onrust op de IJsbaan in Sittard. Zoals Diederik Boer in Venlo kicken we door het afgelopen speelweekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.Sadilek boven
In eigen huis leek PSV op weg naar een slecht resultaat tegen AZ. De bezoekers onder leiding van John van den Brom hadden de zaken uitstekend voor elkaar en op het middenveld kregen de Eindhovenaren geen grip. Maar dat zag ook Mark van Bommel en de coach van PSV was niet bang om al vroeg in te grijpen: Gastón Pereiro werd binnen het half uur al vervangen door de jonge Michal en met hem kreeg PSV het (Sadi)lek boven. De jonge Tsjech, die in eigen land al een keer werd verkozen tot talent van het jaar, maakte ook nog een hele fraaie treffer. Wel done!

Kerstkaarten van de arbiters
Een kaartje sturen tijdens de feestdagen blijkt een gewoonte die ook de scheidsrechters nog zeker niet hebben afgeleerd. Diederik Boer, Jorrit Smeets, Ben Rienstra, Yuki Kobayashi, Bart Nieuwkoop: allen kregen ze een kerstgeschenk van de scheidsrechters (en/of de VAR). En geheel in naam van de eerste seizoenshelft, want 'Feyenrood', Tommie Beugeelsdijk, 'Veel Arbitrair Rumoer (VAR)': allen kwamen ze het afgelopen half jaar al langs in deze rubriek en passeerden ook dit weekend wederom de revue. De postzegels mogen hun recordhoogte wel hebben bereikt, maar de scheidsrechters blijven rustig met kerstkaarten strooien.

Wel winnend Willem II
Thomas Meissner, Donis Avdijaj, Timon Wellenreuther en Atakan Akkaynak hebben een aantal dingen gemeen, maar het meest opvallende was zondagmiddag wel dat ze disciplinair waren geschorst bij de Tilburgers. Van stappen net over de grens, te laat komen tot aan vrouwen op de hotelkamers: alles kwam langs in het geruchtencircuit over de mogelijke reden. "Dat laatste wil ik even uit de wereld helpen, er waren geen vrouwen op de kleedkamer", aldus trainer Adrie Koster. Wat er wél is gebeurd, zal de komende tijd nog gissen blijven. Een zwak staaltje communicatie uit Tilburg. Als er een straf stond op om de hete brij heendraaien, dan had de coach zelf ook moeten brommen. Al heeft de winnende trainer uiteindelijk gelijk…

IJsbaan in Sittard
Voor alle voetballers die tegen Fortuna voetballen: 'DOE GEEN RUBBERTJES ONDER JE SCHOENEN'. Een dergelijk bord zou eigenlijk langs het veld moeten staan, want nadat eerder Amadou Ciss de fout in ging tot grote woede van René Eijer, was ditmaal Danny Buijs ziedend op zijn spelers. "Als je drie á vier spelers hebt die op dit veld op rubbers spelen en alle kanten op glijden. Dan verdien je het ook niet om hier met een overwinning weg te gaan." En dat deed ons, net als in begin september bij Ciss, opnieuw denken aan de woede van Wim Dusseldorp in 2011. De eerste de beste die nu nog met rubbertjes in Sittard arriveert, mag linea recta weer huiswaarts keren.

PEC Zwolle sluit af in stijl
Met geen enkel schot op doel (!) tegen VVV-Venlo besloot PEC Zwolle het dramatische jaar in stijl. Want wie de cijfers van 2018 bekijkt, komt tot schrikbarende conclusies. 21 nederlagen (het hoogste aantal ooit in één jaar), 5 remises en slechts zeven zeges was de opbrengst van dit kalenderjaar. Doelcijfers? 63 tegengoals, 33 voor. Beide eerste keepers (Mickey van der Hart en Diederik Boer) kregen een keer rood, Daryl Lachman werd de selectie uitgezet, de voorzitter twitterde er lustig op los en trainer John van 't Schip werd ontslagen. 2018: een inktzwart kalenderjaar in de historie van PEC.

Wat verder nog opviel…

PinPin blijkt geen familie van Usain Bolt

Record voor Ajax:

Tsja, wat wil je met ploegen die in rood en geel spelen

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019