Dolberg stellig: "Als we zo spelen, worden we kampioen"

24 december 2018, 07:34

Kasper Dolberg weet het zeker: als Ajax op deze voet doorgaat, pakt het de titel. De spits is onder in de indruk van PSV, maar schat Ajax hoger in. "Als we zo blijven spelen, worden we kampioen", aldus de stellige Deen.

"We hebben dit seizoen nu 32 wedstrijden gespeeld en alleen bij PSV verloren. Toch hebben we een dubbel gevoel. We zijn trots op de resultaten, maar toch kunnen we niet helemaal tevreden zijn. We staan tweede en dat hoort niet bij Ajax", zegt Dolberg in De Telegraaf. "De tweede helft van het seizoen moeten we het afmaken. Als we zo blijven spelen, worden we kampioen. Zeker weten. Wat PSV tot nu toe heeft gedaan, is indrukwekkend. Ze maken het ons moeilijk, maar we hebben alles in eigen hand."

Dolberg speelde zelf zondag een goede pot tegen FC Utrecht (1-3). Hij scoorde de 0-1 en versierde een strafschop bij de 0-2. "Dit was mijn beste wedstrijd van 2018", vindt hijzelf. "Het is na één wedstrijd moeilijk te zeggen dat ik weer terug ben op dat niveau. Daarvoor moet ik me over een langere periode bewijzen, maar het was zeker een stap in de goede richting. Ik wil me nog verder verbeteren. Dat dit goed voor mijn vertrouwen is, staat echter vast."

De Scandinaviër verdiende in de tweede helft een penalty, nadat videoscheidsrechter Jochem Kamphuis ingreep. "Het voelde voor mij in het veld als een honderd procent penalty, dus hoopte ik dat de VAR de fout van de scheidsrechter om niet te fluiten zou herstellen. "Nu de VAR er is, heeft het geen zin om te protesteren, maar moeten we er als spelers maar vanuit gaan dat het recht zegeviert. Over het algemeen ben ik blij met de VAR; ook al duurde het nu wel erg lang voordat de beslissing werd genomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen