Borussia Dortmund
0 – 0
Bayern München

De Boer officieel aangesteld als trainer Atlanta United

De Boer officieel aangesteld als trainer Atlanta United

23 december 2018 – Het hing al een tijdje in de lucht, maar Frank de Boer wordt definitief de nieuwe trainer van Atlanta United. De club uit de Major League Soccer heeft de komst van de 48-jarige Nederlandse oefenmeester zondagmiddag (Nederlandse tijd) wereldkundig gemaakt. De Boer heeft in Atlanta een meerjarig contract getekend.De oud-trainer van Ajax vertelde vrijdag dat hij hoopte voor de kerstdagen een nieuwe club te hebben. Die wens is in vervulling gegaan. De afgelopen dagen wisten verscheidene media al te melden dat Atlanta United de nieuwe werkgever van de trainer zou worden. De Amerikaanse heeft het nieuws zondag bevestigd. "Frank de Boer heeft een rijke achtergrond, zowel als trainer als speler. We zijn verheugd dat we hem bij de club mogen verwelkomen", aldus voorzitter Darren Eales.

"Toen we onze zoektocht begonnen, waren we vastbesloten iemand te vinden die aan al onze criteria zou voldoen. De Boers spelopvatting sluit naadloos aan bij de onze. Hij heeft een staat van dienst in het ontwikkelen van jeugdspelers, waarbij velen van hen de stap naar de Europese top hebben gemaakt", vervolgt Eales, die het ook een voordeel noemt dat De Boer zowel Spaans als Engels spreekt.

De Boer wordt in Atlanta de opvolger van Gerardo Martino, die na het behalen van de MLS-titel vertrok bij de club. Atlanta United wordt de derde buitenlandse club van de Nederlandse coach. Na succesvolle jaren bij Ajax liep zowel een avontuur bij Internazionale als Crystal Palace uit in een deceptie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 mei 2020

  2. maandag 25 mei 2020