Van Bronckhorst over wisselvalligheid: "Het moet constanter"

23 december 2018, 17:12   Bijgewerkt: 23 december 2018, 19:27

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zag het duel met ADO Den Haag als symbolisch voor de gehele eerste seizoenshelft van zijn elftal. De Rotterdammers begonnen slecht, herpakten zich, maar konden niet een hele wedstrijd lang overtuigen. "Door onze start maken we het ADO makkelijk en onszelf moeilijker", baalde de coach over het matige begin.

"Na een matige start kwamen we beter in het spel en komen we verdiend op voorsprong", wist de coach tegenover FOX Sports. Na de rode kaart en penalty werd het echter weer moeilijker voor de Rotterdammers. "Dan moet je compact spelen en wordt de afstand naar het doel van ADO Den Haag een stuk groter."

En dus bleef Feyenoord steken op een gelijkspel in Den Haag. Dat lag volgens Van Bronckhorst met name aan de matige start. "We wilden niet in de duels komen, het spel groot maken. Precies zoals we niet wilden beginnen, begonnen we wel. Wat daar de reden van was? Daar kunnen heel veel redenen voor zijn."

Met vlagen liet Feyenoord wel zien wat het kon en kwam het terecht op voorsprong. In de laatste fase was het echter weer een stuk minder. "Het moet vaster en constanter", wist de trainer, die ondanks het feit dat Feyenoord niet meer in de titelrace is nog uitkijkt naar de tweede seizoenshelft. "We willen elke wedstrijd winnen en tegen PEC Zwolle moeten we er na de winterstop weer staan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen