Spannende Gelderse derby levert geen winnaar op

23 december 2018, 16:37   Bijgewerkt: 23 december 2018, 19:29

De Graafschap en Vitesse hebben zondagmiddag in een vermakelijke Gelderse derby met 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg kwam op de Vijverberg twee keer op voorsprong door treffers van Frank Olijve en Furdjel Narsingh, maar door doelpunten van Martin Ødegaard en Matus Bero wist Vitesse alsnog een punt te pakken. De Graafschap maakte de meeste aanspraak op de winst, maar al met al was een gelijkspel een terechte uitslag.

De Gelderse derby stond voor het eerst sinds drie jaar weer op het programma. In een uitverkochte Vijverberg stond er voor beide ploegen heel wat op het spel. Vitesse kon bij winst stijgen naar de vierde plek en De Graafschap wilde zich herstellen na de 8-0 oorwassing tegen Ajax van vorige week. Beide supportersgroepen hadden een prachtige sfeeractie in huis en ook de openingsfase van de wedstrijd beloofde veel goeds; beide ploegen gingen er fel in en zetten druk vooruit.

De Graafschap zakte in deze periode iets meer in en werd gevaarlijk in de counter. Jordy Tutuarima zette goed door aan de linkerkant en kwam alleen voor keeper Eduardo. Hij schoot de bal echter wild voorlangs. De Graafschap leek tevreden de rust in te kunnen gaan met een voorsprong, maar plots was daar Martin Ødegaard. De spelverdeler was eigenlijk de enige aan de kant van Vitesse die in de eerste helft zijn niveau haalde en het was ook de Noor die voor de gelijkmaker zorgde. Een afgeslagen voorzet belandde perfect voor de voeten van Ødegaard, die de bal met zijn wreef technisch perfect binnenschoot, 1-1.

In de slotfase waren de krachten bij beide ploegen eigenlijk op. Invaller Jordy Thomassen zette Eduardo nog een keer aan het werk en Linssen raakte met een afstandspegel nog de lat, maar verder dan dat kwamen beide ploegen niet. De Graafschap zal balen dat het de voorsprong tot tweemaal toe weggaf, maar kan tevreden zijn met het vertoonde spel en heeft zich goed gerevancheerd na vorige week.

Opstellingen en beoordelingen*

De Graafschap: Agil Etemadi 7; Leeroy Owusu 6,5, Sven Nieuwpoort 6,5, Ted van de Pavert 6, Jordy Tutuarima 6; Erik Bakker 5,5 (39. Javier Vet 5), Youssef El Jebli 7,5, Frank Olijve 6,5; Furdjel Narsingh 6,5 (72. Jordy Thomassen -), Fabian Serrarens 6,5, Darryl van Mieghem 5 (54. Delano Burgzorg 6)

Vitesse: Eduardo 6; Vyacheslav Karavaev 5,5, Rasmus Thelander 5,5, Jake Clarke-Salter 6,5, Alexander Büttner 5; Matus Bero 6,5, Thulani Serero 6, Navarone Foor 5; Martin Ødegaard 7, Bryan Linssen 6, Roy Beerens 5 (68. Max Clark 5)

Man of the Match: Youssef El Jebli 

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen