Club Brugge verslaat concurrent Antwerp dankzij werelddoelpunt

23 december 2018, 16:26

Club Brugge heeft zich zonder noemenswaardige Nederlandse inbreng genesteld achter koploper Genk in de Jupiler Pro League. In een rechtstreeks gevecht werd nummer drie Antwerp zondagmiddag met ruime cijfers verslagen (5-1), mede dankzij een werelddoelpunt van Siebe Schrijvers op aangeven van Wesley. Sofyan Amrabat kwam als invaller nog even binnen de lijnen.

Emmanuel Dennis had na twintig minuten de score geopend, gevolgd door de wonderschone tweede treffer van de thuisploeg. Een hoge bal van Wesley kwam aan bij de vervanger van Ruud Vormer, die net als Stefano Denswil (geschorst) en Arnaut Groeneveld (geblesseerd) niet van de partij was. Schrijvers twijfelde niet en dropte de bal heerlijk over de kansloze keeper Sinan Bolat heen.

Antwerp, met oud-Ajacied Jelle van Damme in de basis - hij zou vlak voor tijd nog voor de eretreffer zorgen namens de bezoekers - had tot dusver evenveel punten verzameld als nummer twee Club Brugge, toch was het verschil erg groot tussen beide ploegen op het veld. Tien minuten na de pauze zorgde Mats Rits voor de derde treffer van de thuisploeg, gevolgd door tweede goal van Dennis. Net als bij zijn eerste was Hans Vanaken de aangever.

Vervolgens gaf Ivan Leko nog wat speeltijd aan Amrabat. De middenvelder kreeg enkele weken geleden volop lof voor zijn optredens, maar is inmiddels alweer naar de bank van Club Brugge afgezakt. Van Damme werkte vlak voor tijd nog een eretreffer binnen, die door de vijfde goal van Club Brugge - een penalty van Vanaken - wel iets minder glansrijk werd. Door de winst pakt Club Brugge logischerwijs wel alleen de tweede plek, vier punten achter Genk, dat nog wel een wedstrijd meer te gaan heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen