Advocaat berust in nederlaag: "Ajax was gewoon de betere ploeg"

23 december 2018, 15:56

Dick Advocaat berust in de nederlaag van FC Utrecht tegen Ajax. De Domstedelingen waren zondagmiddag niet bij machte om het de Amsterdammers écht moeilijk te maken. Utrecht maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, maar moest uiteindelijk met 3-1 buigen voor Ajax. 

Het lukte Utrecht lange tijd niet om Ajax onder druk te zetten. "We wilden het voetballend doen, maar dan zie je dat je tekortschiet ten opzichte van Ajax. Toen we opportunistischer gingen spelen, met lange ballen, kregen we nog wat dreiging", aldus Advocaat tegen FOX Sports. "Het is een wijze les geweest: tegen Ajax moet je niet voetballen, maar de bal zo snel mogelijk lang spelen en daar de strijd aangaan."

De 71-jarige trainer zag dat zijn ploeg er niet in slaagde de opbouw van Ajax te verstoren. "Dat heeft ook te maken met de individuele klasse van de speler. Blind, De Ligt, De Jong en Schöne, die worden niet nerveus als ze worden afgejaagd. Die weten wat ze met de bal moeten doen", gaat Advocaat verder. De oefenmeester concludeert dat de bezoekers terecht hebben gewonnen. "Ajax was vandaag gewoon de betere ploeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen