Ten Hag blij met eerste seizoenshelft Ajax: "Uitstekend jaar"

Ten Hag blij met eerste seizoenshelft Ajax: "Uitstekend jaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 december 2018 – Erik ten Hag heeft 2018 afgesloten met een grote glimlach bij Ajax. De oefenmeester won op bezoek bij zijn oude werkgever FC Utrecht (1-3) en dat betekende dat er in de eerste seizoenshelft in alle competities alleen werd verloren van PSV. "We hebben 32 wedstrijden gespeeld en ontzettend veel gewonnen", glimlachte de tevreden coach.

Tegenover FOX Sports blikte hij terug op het afgelopen halve seizoen. "We hebben heel goed gewerkt en een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het was een heel goed jaar, uitstekend. Er is bovendien nog heel veel perspectief in het nieuwe jaar", vond Ten Hag, die wel beseft dat het nóg beter moet en kan. "We zijn kansrijk op drie podiums, maar we willen niet alleen spelen om de titels. We willen ze ook winnen."

Verder oordeelde de coach dat het ook in Utrecht overtuigend was wat Ajax liet zien. "We hadden de wedstrijd onder controle, maar we hadden in sommige fases sneller moeten doordrukken. Ik vond dat we uitstekend waren in ons positiespel en dat we de ruimtes aan de rechterkant goed benutten."

Dus wacht er een prettig kerstreces voor de Amsterdammers. Ten Hag gaat op skivakantie om het hoofd leeg te maken. "Even in een andere wereld, even geen voetbal. Dat is ook weleens lekker", aldus de coach.

Reacties

gerelateerd