De Ligt vond dat Ajax het duel met Utrecht eerder kon beslissen

De Ligt vond dat Ajax het duel met Utrecht eerder kon beslissen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 december 2018 – Matthijs de Ligt vond dat Ajax het zichzelf onnodig moeilijk heeft gemaakt tegen FC Utrecht. De Amsterdammers gaven zondagmiddag in de Domstad bijna niets weg, maar moesten na de aansluitingstreffer van Nick Venema toch nog even vrezen. "Je weet als het 1-2 wordt, dat ze nog even gaan pompen."

Dat vertelde hij tegenover FOX Sports na de uiteindelijk 1-3 zege op FC Utrecht. "We hadden de wedstrijd onder controle, zij kregen weinig grote kansen. Maar we gaven nog een doelpunt weg", baalde De Ligt, die voelde dat Ajax verder wel een stuk sterker was. "Ten Hag kent Utrecht goed. Ze willen veel schuiven, weinig ruimte weggeven. We wilden de bal laten gaan en wachten waar de ruimte lag. Dat was voor rust vooral aan de rechterkant."

Daarbij kwam dat de Amsterdammers na de rust een penalty kregen op advies van de VAR. De Ligt twijfelde niet dat het inderdaad een strafschop was. "Als Kasper (Dolberg, red.) zegt dat het een penalty was, dan is dat zo. Hij liegt namelijk nooit. Als het geen penalty is, loopt 'ie gelijk weg. Nu keek hij zo naar de scheidsrechter, dan weet je dat het een penalty is."

Reacties

gerelateerd