Officieel: Bosz tekent tot 2020 bij Bayer Leverkusen

23 december 2018, 11:13   Bijgewerkt: 23 december 2018, 14:24

Peter Bosz is officieel de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De oefenmeester is daarmee de opvolger van de per direct ontslagen Heiko Herrlich en tekent een contract tot en met 2020, met de optie voor nog een extra seizoen. Daarmee is de terugkeer van de oefenmeester, die eerder bij Borussia Dortmund werkte in de Bundesliga, officieel. Hendrie Krüzen gaat mee als vaste assistent.

Dat heeft de club bekend gemaakt via de officiële kanalen. Dagenlang werd Bosz al gelinkt aan de Duitse subtopper, die met Herrlich nog wel een trainer hadden. Ondanks de 3-1 overwinning op Hertha BSC van zaterdagmiddag, werd de coach echter toch ontslagen. Bosz mag het stokje overnemen en moet de weg omhoog vinden bij de huidige nummer negen van Duitsland.

"We staan te laag op de ranglijst en denken dat er meer uit de huidige spelersgroep valt te halen," liet technisch directeur Simon Rolfes over de beslissing van de club. "Bosz heeft altijd aanstootgevend, snel en inspirerend voetbal gespeeld met zijn ploegen. Hij heeft ook speciale passie getoond voor het werken met veel jonge spelers, daarom past hij zo goed bij ons. Bij Ajax liet hij zien dat hij met jonge spelers internationaal gezien mooie dingen kan bereiken", doelde hij op het bereiken van de finale van de Europa League.

Met Julian Brandt en Kai Havertz en linksbuiten Leon Bailey heeft de ploeg veel jonge talenten, die zich de komende jaren onder Bosz moeten gaan ontwikkelen. Vorig seizoen eindigde de ploeg op de vijfde plaats in de Bundesliga, waarin het momenteel nog net in het linkerrijtje de winterstop in gaat. In de Europa League plaatste Herrlich zich wel voor de volgende ronde, daarin is Krasnodar de opponent.

Het afgelopen jaar zat Bosz zonder club, nadat hij werd ontslagen bij Borussia Dortmund, waar hij nog wel enorm goed was begonnen. Eerder was hij werkzaam bij onder anderen De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv en dus Ajax. De coach kan zijn borst natmaken, aangezien hij na de winterstop meteen Borussia Mönchengladbach, de nummer drie van de Bundesliga, treft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen