Sadílek maakte hak-doelpunt bewust: "Maar ook geluk"

23 december 2018, 09:20

Michal Sadílek was zaterdagavond de redder van PSV: de middenvelder viel tegen AZ na dertig minuten in voor Gastón Pereiro en maakte na de pauze op knappe wijze de 2-1. Waar trainer Mark van Bommel betwijfelde of hij zijn goal exrpes maakte, dacht de jongeling daar zelf anders over. "Ik raakte de bal met mijn linkerbeen, een hakje. Dat was bewust, maar ook geluk", aldus de hoofdrolspeler.

"Ik wist dat ik voor mijn man moest komen. Dat deed ik ook", beschrijft hij zijn doelpunt tegenover Omroep Brabant. Dat het met aan hakbal ging, was niet meteen bewust. "Het was meer intuïtie, denk ik. Ik dacht dat Chucky de bal had op links, maar de voorzet was van Luuk de Jong hoorde ik net. Deze dingen doe je automatisch." Vervolgens maakte Hirving Lozano nog de derde van PSV en was het duel beslist.

Daarmee was de Tsjech de redder van PSV. "De trainer zei dat ik in de duels moest komen en in de omschakeling meer druk moest zetten. Vervolgens aan de bal zuiver in de passing zijn", glimlachte hij. "Dit is vooral een teamoverwinning en niet van het individu. Natuurlijk voelt het lekker als je op 0-1 invalt en er dan nog drie goals vallen."

Lees ook: Van Bommel beschermt Pereiro ondanks heel vroege wissel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen