Van den Brom tevreden over AZ, maar baalt van het resultaat

Van den Brom tevreden over AZ, maar baalt van het resultaat

22 december 2018 – AZ-trainer John van den Brom was zeer content met hoe zijn ploeg zaterdagavond voor de dag kwam in Eindhoven. De oefenmeester zag hoe zijn elftal de gemaakte afspraken op goede wijze uitvoerde en heel goed speelde, maar ook hoe er uiteindelijk toch werd verloren. "Jammer, omdat je niet wordt beloond voor wat je met elkaar hebt afgesproken en uitgevoerd."Dat was de analyse van de coach op de clubkanalen. "We zouden compact spelen en bij elkaar blijven", legde hij uit over het strijdplan. "Dat plan hebben we heel goed uitgevoerd, met als gevolg dat het team en de fans van PSV ontevreden werden. Dat gaat vaak samen. De discipline die we hadden en de bereidheid waren goed, die waren echt aanwezig. Maar dan is het zonde dat de eerste kans die PSV krijgt, meteen raak was."

En direct na de thee moest Marco Bizot wederom vissen (2-1). "Dat was een tik", erkende Van den Brom. "En dan zie je wel dat PSV in een gedeelte beter werd en probeer je vooral bij elkaar te geraken. Dat deden we goed, maar helaas was het na die strafschop wel over."

En dus gaat AZ met een nederlaag de winterstop in, toch was Van den Brom wel tevreden over de uitvoering van het veldspel. "Maar dubbel omdat je wel verliest. Dat neem je altijd mee en in dit geval ook. Als je als team datgene hebt gedaan wat je moet doen, kun je in dat opzicht tevreden zijn. Maar het totale resultaat is natuurlijk negatief en dat is ook wat je meeneemt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019