Solskjaer looft boodschap van Rooney: "Moesten glimlachen"

22 december 2018, 23:35   Bijgewerkt: 3 januari 2019, 17:33

Ole Gunnar Solskjaer kende zaterdag een geweldig debuut bij Manchester United; de opvolger van de ontslagen José Mourinho won met 1-5 van Cardiff City en gaf meteen zijn visitekaartje af aan de fans. Na de knappe overwinning was de Noor vol lof over zijn team. "Rooney vertelde dat we moesten genieten van het voetbal, glimlachen en naar voren moesten spelen. Dat hebben de spelers geweldig gedaan", loofde de coach.

Op het clubkanaal van Manchester United ging de coach in op zijn eerste week. "Woensdag kwam ik aan, donderdag en vrijdag had ik met de spelersgroep", blikte hij terug. Op vrijdags kwam de videoboodschap van Rooney. "Het was een zware week voor de spelers, maar ze hebben fantastisch gereageerd. We wilden Ashley Young en Luke Shaw vooruit laten voetballen, om zo Anthony Martial meer vrij te spelen. Hij heeft een geweldige één-tegen-één actie. Dat was de key." Ook de inbreng van Kieran McKenna en Michael Carrick was voor de interim-trainer erg belangrijk. 

Op tweede kerstdag maakt Solskjaer zijn rentree op Old Trafford als trainer, iets waar hij naar uitkijkt. "Op Old Trafford voelde je je thuis", legde hij uit over zijn eigen tijd. "Ook als je in de negentigste minuut nog niet gescoord had, dan wist je dat je nog kon winnen. Dát gevoel moet weer terugkomen."

Het leverde met een 1-5 zege meteen een mooi resultaat op. "De voetballers willen alles geven voor de club", aldus Solskjaer, die met Huddersfield Town, Bournemouth, Newcastle United en Reading een relatief eenvoudig programma heeft de komende weken. "De jongens mogen vanavond genieten van deze zege, vanaf morgen gaan we pas weer naar voren kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen