Van Bommel beschermt Pereiro ondanks heel vroege wissel

Van Bommel beschermt Pereiro ondanks heel vroege wissel

22 december 2018 – Mark van Bommel gaat met PSV als koploper van de Eredivisie de winterstop in, maar makkelijk ging het zaterdagavond niet tegen AZ. De oefenmeester moest nog voor de pauze ingrijpen en haalde Gastón Pereiro naar de kant, maar volgens zijn coach begreep de Uruguayaan de wissel. "We hebben al even samen gezeten, maar ik hoefde het hem niet eens uit te leggen. Hij zei: 'Ik snap het trainer'", aldus de coach.Tegenover FOX Sports ging hij in op de vroege wissel. Michal Sadílek kwam hem vervangen. "Het liep niet en we moesten tactisch iets anders doen. Het was niet omdat hij slecht speelde, het was in functie van het team", aldus Van Bommel. "Het is heel rot voor Gastón, maar dit hoort erbij. Ik kan wel tot aan de rust wachten, maar het is beter om meteen een beslissing te nemen."

De wedstrijd kantelde en PSV won uiteindelijk alsnog. "Als je zestien van de zeventien wedstrijden wint, heb je het echt goed gedaan", oordeelde Van Bommel over de uiteindelijk 3-1 zege. "Zo makkelijk is dat niet. Het belangrijkste is dat we deze wedstrijd ook hebben gewonnen. Zestien uit zeventien, dat komt niet vaak voor."

Ook wilde Van Bommel de complimenten uitdelen aan invaller Sadílek. "Guti ging wat naar voren, Sadilek kwam erachter bij. Daardoor kregen we wat meer grip op de wedstrijd", aldus de coach, over de middenvelder die verantwoordelijk voor de tweede treffer van PSV. "Ik weet ook niet hoe hij het precies deed, met zijn hak volgens mij. Of het bewust was? Dat lijkt me sterk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019

  3. maandag 17 juni 2019