Heracles drukt Excelsior richting degradatiezone met 0-3 zege

Heracles drukt Excelsior richting degradatiezone met 0-3 zege

22 december 2018 – Heracles Almelo heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens een uitoverwinning geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior werd zaterdagavond het door doelpunten van Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas en Mohammed Osman 0-3 voor de bezoekers uit Almelo. Kuwas was de absolute uitblinker op het kunstgrasveld in Rotterdam, waar Excelsior voorlopig naar onderen moet kijken.De spelers konden bij het betreden van het veld genieten van een vuurwerkshow, georganiseerd door de thuisclub. Dat was ook het meeste spektakel dat we het eerste kwartier te zien kregen. Beide ploegen begonnen zeer voorzichtig en leden vooral veel balverlies. Eén van die momenten leverde het eerste gevaar op: Dario van den Buijs leverde de bal in bij Elías Már Ómarsson, maar die zag zijn inzet gekeerd worden door Janis Blaswich.

Heracles kwam naarmate de eerste helft vorderde wat beter in de wedstrijd, maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. Het grootste gevaar voor de rust kwam wederom van Ómarsson. Koolwijk stuurde de IJslandse spits met een geweldige pass richting Heracles-goalie Blaswich, maar zijn schot verdween naast de paal. Waar Excelsior de kansen liet liggen was het bij de eerste kans aan de andere kant van het veld meteen raak: Kuwas stuurde Peterson weg in de diepte. Alessandro Damen kwam uit, maar zag Peterson eerder bij de bal arriveren. De Zweed had vervolgens geen enkele moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

Heracles kwam na de 0-1 beter in de wedstrijd. De bal werd makkelijker in de ploeg gehouden en een goede combinatie tussen Kuwas en Lerin Duarte leverde al snel na het eerste doelpunt de 0-2 op. Duarte legde de bal randje zestien klaar voor Kuwas, die kiezelhard raak schoot.

Na rust werden beide ploegen in het eerste kwartier nauwelijks gevaarlijk. Het eerste échte gevaar kwam van de uitploeg. Osman kon na een goede bal van Kuwas richting Damen, maar de keeper wist te pareren. Ook de rebounds van Duarte en Merkel werden gestopt door de doelman. De vierde kans was hem echter te machtig. Kuwas bracht de bal voor het doel en Osman had geen moeite om de bal in het doel te tikken.

Vlak na de 0-3 kreeg Ómarsson dé kans om de thuisploeg met een kopbal op 1-3 te brengen, maar zijn inzet eindigde recht in de handen van Blaswich. Niet veel later kreeg Merkel de kans op de 0-4, maar hij schoot op zijn beurt tegen Damen aan. Heracles drong in de eindfase nog aan en nam geen genoegen met 0-3 tegen een bedroevend zwak Excelsior, maar de ploeg uit Almelo sprong te onzorgvuldig om met de geboden kansen. Desondanks won Heracles wel, waarmee het over AZ gaat en een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug heeft. Excelsior moet door de nederlaag voorlopig serieus naar onderen kijken.

Opstellingen en beoordelingen*
Excelsior: Alessandro Damen 5; Jeffrey Fortes 6, Jurgen Mattheij 5,5, Hervé Matthys 5,5, Lorenzo Burnet 6; Dogucan Haspolat 5,5 (Marcus Edwards 6,5), Ali Messaoud 6, Ryan Koolwijk 6,5; Denis Mahmudov 5 (Mounir El Hamdaoui 6), Elías Már Ómarsson 4, Luigi Bruins 6

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Wout Droste 6, Maximilian Rossmann 6,5, Dario Van den Buijs 5, Bart van Hintum 6; Yoëll van Nieff 6,5, Alexander Merkel 6,5, Mohammed Osman 6,5 (Tim van den Berg -), Lerin Duarte 7 (Dabney dos Santos); Brandley Kuwas 8, Kristoffer Peterson 7 (Silvester van der Water -)

Man of the Match: Brandley Kuwas

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019