Juventus neemt lastige horde AS Roma ook relatief simpel

22 december 2018, 22:28

Juventus heeft zondagavond de volgende lastige horde genomen in de titelstrijd in de Serie A. In eigen huis werd AS Roma, waar Justin Kluivert in de rust binnen de lijnen kwam, verslagen, dankzi een doelpunt van Mario Mandzukic. Overtuigend was het overigens niet zo zeer bij de Oude Dame, die in het laatste deel nog even onder druk stond.

Met Kluivert en Rick Karsdorp op de bank begon Juve in eigen huis overtuigend. Met Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala en Mandzukic in de voorhoede was de ploeg van Massimiliano Allegri op zoek naar de zestiende (!) zege van dit seizoen uit de zeventien gespeelde duels. Achtervolger Napoli had eerder op de dag moeizaam gewonnen van SPAL (1-0), dus lag er enige 'druk', zeker in de wetenschap dat Juventus slechts één van de laatste vier onderlinge ontmoetingen had gewonnen.

In blessuretijd zorgde Douglas Costa voor de 2-0 op aangeven van Cristiano Ronaldo, maar ook die goal werd afgekeurd. De overwinning werd wel over de streep getrokken en zo boekte Juventus de zestiende zege van dit seizoen, waardoor de voorsprong op achtervolger Napoli weer terug is op zeven punten. De ploeg van Allegri is zodoende herfstkampioen, al wil het tegen Atalanta Bergamo (woensdag) en Sampdoria (volgende week zaterdag) uiteraard niets laten liggen in de titelstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen