Arbiter Lindhout komt terug op rode kaart: "Neig nu naar geel..."

22 december 2018, 22:07

Fortuna Sittard-speler Jorrit Smeets kreeg zaterdagavond in duel met FC Groningen een directe rode kaart van scheidsrechter Allard Lindhout. De arbiter besloot, na het bekijken van de beelden op voorspraak van de VAR, om de middenvelder weg te sturen, maar heeft daar achteraf spijt van. "Als ik eerlijk moet zijn, neig ik op dit moment eerder naar een gele kaart", vertelde de schuldbewuste arbiter.

Tegenover FOX Sports blikte Lindhout terug op zijn beslissing. "In eerste instantie dacht ik aan een ongelukkige botsing", herinnert hij de situatie. "Maar de VAR vond het rood en vroeg om te gaan kijken. Ik zag een afdruk op de knie en met de informatie die ik zag, vond ik het rood." Inmiddels heeft hij echter een andere mening. "De snelheid waarmee Samir Memisevic komt inglijden, zorgt ook voor snelheid. Op dit moment vind ik het geen honderd procent rode kaart meer."

En dus baalde Lindhout flink. "Ik kijk mezelf aan in de spiegel en baal dat we het niet goed gedaan hebben. Dat ík het niet goed gedaan heb. Want zo'n rode kaart heeft natuurlijk grote invloed gehad." Ook Fortuna Sittard-trainer René Eijer baalde: "Schandalig, die wedstrijd wordt verziekt", liet hij weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen