FC Den Bosch eist wintertitel op na overwinning op Roda JC

22 december 2018, 21:43

FC Den Bosch heeft de wintertitel in de Eerste Divisie voor zich opgeëist. De verrassing van dit seizoen won zaterdagavond met 2-0 van Roda JC en staat na negentien wedstrijden bovenaan, met een punt voorsprong op naaste achtervolger Go Ahead Eagles. Sparta en FC Twente volgen op twee punten.

Den Bosch pakte na een klein half uur, tegen de verhouding in, de voorsprong. In de rebound schoot Sven Blummel raak voor de thuisploeg. Roda dacht in blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Mart Remans werd afgekeurd voor buitenspel.

De gastheren kwamen in een zetel toen Stefano Beltrame een penalty verdiend. Beltrame ging zelf ook achter de bal staan, en faalde niet. Dat betekende de genadeslag voor Roda, dat na de knappe bekerwedstrijd tegen Ajax 2018 toch afsluit met een kater.