Real Madrid recordboeken in met eenvoudige winst van WK

22 december 2018, 19:27   Bijgewerkt: 22 december 2018, 21:40

Voor de vierde keer in de historie en de derde keer op rij heeft Real Madrid het WK voor clubteams gewonnen. Nooit eerder kreeg een club dat voor elkaar. De Madrilenen waren zaterdag in Abu Dhabi zonder een verpletterende indruk te maken veel te sterk voor gastheer Al Ain (4-1) en kroonden zich tot de beste van de wereld. 

De finaleplaats van Al Ain mocht al een wonder heten. Via Team Wellington (3-3, winst na strafschoppen) ES Tunis (0-3) en River Plate (2-2, winst na strafschoppen) bereikte Al Ain verrassend genoeg de finale. Vooral de winst in de halve finale tegen River Plate was een sensatie. Real Madrid startte het toernooi in de halve finale, waarin het afrekende met Kashima Antlers (1-3). Hoewel de Koninklijke het hele seizoen niet in vorm is, waren de Madrilenen topfavoriet voor de eindzege. Die status maakte de Ajax-opponent in de Champions League volledig waar.

Net als tegen Kashima Antlers bleek ook het verschil met Al Ain enorm te zijn. Real Madrid kwam goed weg bij een enorme kans die Sergio Ramos van de lijn haalde, maar hoefde zich verder amper zorgen te maken. Helemaal toen de krachten bij Al Ain al vlot wegvloeiden. Er ontstond een ongelijke strijd, hoewel de ruststand slechts 1-0 was. Luka Modric opende in de veertiende minuut de score met een geplaatst schot. De winnaar van de Gouden Bal scoorde pas zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

In de tweede helft bleef Real geconcentreerd spelen om Al Ain geen illusies te geven. De Spanjaarden drukten het verschil vervolgens ook uit in doelpunten. Na precies een uur spelen schoot Marcos Llorente een afgeslagen corner hard en laag in het doel. Ook uit een hoekschop besliste Ramos het duel met zijn hoofd: 3-0. Al Ain maakte via Tsukasa Shiotani nog een eretreffer. Het slotakkoordd was voor Real Madrid. Yahia Nader werkte een schot van invaller Vinicius achter zijn eigen doelman en bepaalde de eindstand op 4-1. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen